BIVŠA ZVIJEZDA HTV-A

Nensi Brlek napokon se pojavila u javnosti, gdje danas radi?

02.12.2016 u 10:06

Bionic
Reading

Nekadašnja novinarka i urednica na HTV-u Nensi Brlek Blažević (46) nakon dugo vremena pojavila se na jednom javnom događanju, promociji kolekcije nakita Elkana u zagrebačkom hotelu Palace. Njezina pauza od novinarstva je potrajala, a nedavno se vratila poslu kao voditeljica i urednica vijesti na Al Jazeeri Balkans

Među brojnim uzvanicima izložbe nakita Elkana dolazak novinarke Nensi Brlek koju smo prije 15 godina svakodnevno gledali na malim ekranima bila je najveće iznenađenje. Nakon udaje za klavijaturista Parnog valjka Berislava Blaževića 2003. i rođenja kćeri godinu dana kasnije više se posvetila obitelji, a manje karijeri. Od HTV-a se oprostila 2008. godine.

Od 2011. predavala je na Veleučilištu VERN gdje je bila nositeljica kolegija Teorija medija te asistentica na kolegiju Uvod u novinarstvo. U međuvremenu je i doktorirala na temi 'Mediji i djeca'. Nakon odlaska s televizije želja za promjenom profesije bila je dovoljno jaka da je i ostvari.

'Ništa manje nije odgovoran posao nego onaj na televiziji. Riječ je o mladim ljudima koji će izaći na tržište rada i svaka vaša riječ na neki način njima je uputa dalje u profesionalnom smislu. Voljela bih da mojim studentima bude bolje na tržištu rada nego što je to novinarima danas. Od srca im to želim, iako u ovom trenutku ne vidim to neko svjetlo. Vrlo je teško razdoblje za novinare', iskrena je bila Nensi dodavši da nema želju za povratkom pred kamere.

'Imam mnogo više vremena za obitelj. Kada ste u znanosti, to je naporan i mukotrpan rad jer morate pisati radove, pripremati predavanja, biti aktualni, no ipak tim vremenom raspolažete sami. Ne moram 24 sata živjeti u tome kao što sam živjela u novinarstvu', zaključila je tada, no mišljenje je očito promijenila jer je u lipnju objavljeno da će biti urednica i voditeljica vijesti na televiziji Al Jazeera Balkans.