BEZ ŠTAFETE

Dan mladosti i radosti u Kumrovcu

17.05.2012 u 10:35

Bionic
Reading

Na tradicionalnoj manifestaciji Dan mladosti i radosti, koja će se održati u Kumrovcu 25. i 26. svibnja na lokacijama Spomen dom, Titova vila i Staro selo, nastupaju Damir Avdić, Marko Brecelj, Zadruga, Kimiko, Sopot iz BiH, Filiamotsa iz Francuske i The Ghen iz Slovenije, a bit će prikazan i film 'Cinema Komunisto' o Josipu Brozu Titu kao strastvenom filmofilu. I to nije sve

Brojni posjetitelji imat će priliku uživati u dvodnevnom multimedijskom događanju koje će započeti u petak u 20 sati koncertom Marka Brecelja, bivšeg frontmena slovenske grupe Buldožer, danas kantautora i voditelja Omladinskog kulturnog i socijalnog centra (MKSC) iz Kopra te autora društveno angažiranih, nesvakidašnjih performansa. Poslije 20 sati u dvorani Bratstvo Spomen doma Brecelju će se pridružiti Damir Avdić, underground glazbenik, pisac i glumac, te dvojac pod imenom Seine koji će nastupiti s akustičnom gitarom, udaraljkama i harmonikom.

Program drugog dana proslave u Kumrovcu započinje projekcijom dokumentarnog filma 'Cinema Komunisto' srpske redateljice Mile Turajlić u 12 sati u kinodvorani Spomen doma, u kojem kroz priču Leke Konstantinovića, Titovog osobnog kinooperatera, upoznajemo Tita kao velikog filmofila kojem je Konstantinović tijekom 32 godine prikazao 8801 film. Vrijedno arhitektonsko naslijeđe Kumrovca (Spomen dom, Političku školu i Titovu vilu) posjetitelji će moći razgledati uz stručno vodstvo Roberta Lohera, arhitekta i jednog od inicijatora 'K 11 – Inicijative za Kumrovec'.

Istog dana u 11 sati Društvo Josip Broz Tito održat će pozdravne govore ispred Titove rodne kuće. U sklopu programa 'Stazama Titovog djetinjstva', koji isto počinje u 11 sati, pješačit će se idiličnim kumrovečkim bregima. Sudionici će se moći upoznati s činjenicama iz Titovog života. Na kraju dana pa do duboko u noć posjetitelje očekuje zanimljiv glazbeni program uz nastupe bendova Zadruga, Kimiko, Sopot (BiH), Filiamotsa (FR) i The Ghen (SLO).

Organizator ovogodišnjeg Dana mladosti u Kumrovcu su Udruga mladih antifašistkinja i antifašista - Zagorje, Društvo Josip Broz Tito, Forum mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije i Kumrovca te Udruga Gokul, a program su podržali Terme Tuhelj, Općina Kumrovec i Krapinsko-zagorska županija.