poznati pružaju podršku

Angelina Jolie se oglasila o situaciji u Ukrajini, a ondje je doputovao Oskarovac Sean Penn

24.02.2022 u 23:10

Bionic
Reading

Strah i panika su zavladali u cijelom svijetu koji je u strahu od Trećeg svjetskog rata, a situaciju su na društvenim mrežama komentirale i poznate osobe. Među njima su Stephen King, Annie Lennox, Cher, Cardi B, ali i Angelina Jolie. Sean Penn je stigao dati podršku Ukrajincima

'Kao i mnogi od vas, molim se za ljude u Ukrajini. Moj fokus, kao i fokus mojih kolega, je učiniti sve moguće kako bi se osigurala zaštita i osnovna ljudska prava raseljenih osoba i izbjeglica u regiji', piše Angelina Jolie.

'Već smo vidjeli izvješća o žrtvama i ljudima koji su počeli bježati iz svojih domova tražeći sigurnost. Prerano je da znamo što će se dogoditi, ali značaj ovog trenutka ne može se precijeniti', napisala je glumica.

  • +3
Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: JIM LO SCALZO / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mnoge svjetske zvijezde oglašavaju i reagiraju na temu aktualnog rata u Ukrajini. Javier Bardem pridružio se prosvjedu protiv ruske invazije na Ukrajinu ispred ruskog veleposlanstva u Madridu, dok je Sean Penn stigao danas u Kijev kako bi svijetu rekao istinu o ruskom napadu na Ukrajinu. Posjetio je Ured predsjednika i razgovarao s potpredsjednicom vlade Irinom Vereščuk te s lokalnim novinarima i pripadnicima ukrajinske vojske. Slavni glumac bio je u toj zemlji u studenom 2021. kako bi snimio dokumentarac o njoj.