vrtoglava cifra

Britney Spears izdaje memoare, a šuška se kako je sklopila jedan od najvećih ugovora u povijesti

21.02.2022 u 23:25

Bionic
Reading

Britney je odlučila izdati memoare te u njima otkriti do sada nepoznate detalje iz svoje karijere, svom 'toksičnom' životu i obitelji. Za ugovor se nadmetalo nekoliko izdavačkih kuća, a pjevačica je, navodno, na kraju potpisala ugovor s izdavačkom kućom Simon & Schuster vrijedan čak 15 milijuna dolara. Ako je to istina, taj ugovor mogao bi biti jedan od najvećih svih vremena, odmah iza Obaminog

Prava za knjige Baracka i Michelle Obame prodana su 2017., a svota je navodno premašila 60 milijuna dolara, što je najveći ikad poznat iznos za nefikcijske knjige. Bill Clinton sklopio je ugovor od 15 milijuna dolara za svoju postpredsjedničku knjigu 'Moj život' izdanu 2001. godine.

Britney je pokušavala napisati memoare nakon što su je određene tvrdnje iz objavljenih memoara 'Things I Should Have Said' njezine mlađe sestre Jamie Lynn, poprilično naljutile i povrijedile. Britney je tada napisala na Instagramu: 'Čestitam bestseleru….. ' Sada imaš hrabrosti da prodati knjigu i pričati li lažeš…Voljela bih da moraš proći detektor laži pa da svi ti ljudi vide kako lažeš. !!!! Voljela bih da svemogući Gospod može sići i pokazati cijelom ovom svijetu da lažeš i zarađuješ na meni!!!! Ti si ološ, Jamie Lynn.'

Britneyin odvjetnik Mathew Rosengart potom je izdao priopćenje u kojem je naglasio kako Britney "'iše neće biti maltretirana' od strane svoje obitelji. 'Iako Britney nije pročitala i ne namjerava čitati vašu knjigu, ona i milijuni njezinih obožavatelja bili su šokirani kada su vidjeli kako ste je iskoristili za zaradu. Ona to neće tolerirati, niti bi trebala', bilo je navedeno u pismu.

Britney je također u jednom postu na Instagramu poručila: 'Neka im Bog pomogne ako ikada odlučim dati intervju.' A prema svemu sudeći njezini memoari i detalji koje namjerava iznijeti u njima bit će, prema pisanju stranih medija 'bombastični'.

Otkako je Britney presudom dobila natrag svoju slobodu nakon 13 godina provedenih pod skrbništvom njezinog oca bila tema brojnih dokumentarnih filmova koji su se fokusirali na njezine pravne bitke i borbe za slobodu, a mnoge je kritizirala zbog načina prikazivanja cijele situacije.

Nedavno je pak dala naslutiti da je spremna početi pisati svoju knjigu. Dijeleći fotografiju starog pisaćeg na svom Instagram profilu početkom siječnja je napisala: 'Hoću li početi od početka?'. Također je početkom ovog mjeseca dala naslutiti kako radi na prvom glazbenim projektu otkako je dobila svoju slobodu. 'Dijeleći video na kojem pleše, napisala je na Instagramu: 'Ovo je zafrkancija onoga što tek dolazi!!!!'

Iz izdavačke kuće Simon & Schuster sklapanje ugovora s Britney nisu još komentirali, no ako je to točno, taj ugovor za izdanje memoara mogao bi biti jedan od najvećih u povijesti.