OSTAO BEZ ODIJELA I CIPELA

Bruni Šimleši uoči gostovanja na HRT-u lopov provalio u automobil

12.11.2017 u 15:06

Bionic
Reading

Sociolog i spisatelj Bruno Šimleša gostujući u emisiji 'Nedjeljom u 2' otkrio je da mu je provalnik otuđio odijelo, svadbene cipele i knjige iz automobila i to netom uoči dolaska na Prisavlje

Bruno Šimleša u studiju 'Nedjeljom u 2', umjesto u odijelu kao što je bilo planirano, pojavio se samo u košulji i trapericama jer su mu, dok je bio na Interliberu, ukrali odijelo iz automobila. Naime uoči gostovanja u emisiji kod Aleksandra Stankovića posjetio je sajam knjiga Interliber, gdje je njegova supruga predstavljala slikovnicu koju je napisala, a kad se došao do svog automobila čekalo ga je iznenađenje: lopov je provalio u automobili i ukrao iz njega odijelo, svadbene cipele i Šimlešine knjige.

Tijekom gostovanja u emisiji Šimleša je komentirao  različite reakcije javnosti na 'njegov lik i djelo'. 'Zastupam vrijednosti koje smatram ispravnima i ne moram se svima sviđati, kazao je. Generalno sam sretna osoba i generalno imam sretno posložen život, ali imam trenutaka kad sam ogorčen, ljut ili tužan. Generalno ću imati taj osmjeh, a ako to nekog iritira mislim da ima više problem sa samim sobom', rekao je Šimleša.

Bruno Šimleša Izvor: Pixsell / Autor: Goran Jakus/PIXSELL

Ne krije da je nezadovoljan radikalno desnom strujom koja dominira u društvu i želi da se njegova kćer 'za desetak godina ne mora boriti za svoja ženska prava'.

Šimleša je kazao kako najviše problema ima s poštovateljima Željke Markić. Smatra kako je 'sasvim je u redu da se on i Željka Markić ne slažu i da to artikuliraju'. Legitimne kritike prihvaća, međutim, užasnuo ga je incident kad je gospođa koja je skupljala potpise za referendum 2013. nakon što je odbio potpisati - proklela njegovu kćer. Kazao je i kako u inbox nakon javnih istupa prima i do stotinjak uvreda i prijetnji. 

Progovorio je o ženskim ulogama, rodnoj ideologiji, razlici između domoljublja i nacionalizma i self help literaturi, ali i sukobu s Lidijom Bačić koji je prije nekoliko mjeseci odjeknuo u javnosti.

'Identično bih sve napisao, samo ne bih koristio nijedno ime i prezime', odgovorio je Šimleša na pitanje žali li zbog medijske pompe koja je nastala nakon njegove kolumne u kojoj je prozvao Lidiju Bačić.