kao da ne stari

Davor Gobac u pankerskom izdanju: Pogledajte kako je izgledao u mladim danima

18.12.2020 u 15:05

Bionic
Reading

Psihomodo Pop je 1988. godine objavio svoj prvi - i mnogima najbolji album 'Godina zmaja', koji ih je promovirao u jedan od omiljenih domaćih rock bendova, no za frontmena Davora Gopca, koji ni sam ne vjeruje da mu je 56 godina, kao da je vrijeme stalo. I dalje je u odličnoj formi, a fanovima je odlučio pokazati kako je izgledao u ranoj mladosti

'Kad sam ušao u tinejdžersko doba i kad sam čuo Ramonse, Sex Pistolse, Beatlese i Stonese, shvatio sam da ne želim biti policajac ni arhitekt', izjavio je Davor Gobac ranije za 24sata. Na Instagramu je objavio do sad neviđenu crno-bijelu fotografiju iz svoje rane mladosti s pankerskom frizurom snimljenu 1983. godine, a nastalu, kako je opisao - 'preko puta 'Zvečke''.

U glazbeni svijet karizmatični frontmen ušao je s 13 godina svirajući u punk bendu Klinska pomora. S istim bendom je održao i svoj prvi nastup na punk festivalu u Studentskom centru.

  • +8
Davor Gobac Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Godine 1982. se pridružio grupi Neron u kojoj su bili sadašnji basist Psihomodo Popa Smiljan Paradiš Šparka, pokojni bubnjar Tigran Kalebota i Neven Kepeski kao gitarist. Iz grupe Neron nastao je Psihomodo Pop.

Iz tog razdoblja života Davor Gobac ima različitih anegdota, ali je izjavio da ih se 'točno ne sjeća'. No dobro pamti da je početkom 80-ih osim u Zvečku izlazio i u Lapidarij, Kulušić, SKUC-a na Savi, Blato i Kavkaz, ali i u Klub književnika i Klub arhitekata.