prepucavanja

Još jedan član Prljavaca reagirao na Husove izjave, bez zadrške poručuje: 'Hus vrlo dobro zna da smo Akija voljeli, a njega baš i ne!'

19.02.2022 u 16:30

Bionic
Reading

Odavno se u glazbenim krugovima priča kako postoje animoziteti između dva najveća domaća rock benda, po nekima vječnih rivala - Prljavog kazališta i Parnog valjka. Husein Hasanefendić Hus prije nekoliko dana izjavio je da ga je smrt Rahimovskog potpuno shrvala a uz pripreme koncerta u njegovu spomen, otkrio je da mu nitko od članova Prljavog kazališta nije izrazio sućut

Gitarist Parnog valjka Marijan Brkić (koji je nekad svirao i u Prljavom kazalištu) komentirao je za 24sata cijeli slučaj i obznanio da nije istina da se Prljavci nisu javili te da je Husova izjava ispala 'pomalo nespretna'. Njihov bubnjar Tihomir Fileš rekao je da je istog dana, nakon što je objavljena vijest o smrti, izrazio sućut u središnjoj emisiji Nove TV.

Na sve je reagirao i Davorin Bogović, koji je od 1977. do 1983. godine pjevao u Prljavom kazalištu. 'Naravno da je otišlo predaleko, Hus se jako voli svađati s nama, a izgleda da se to nastavlja i dalje. Fileš je izrazio sućut, i ja sam izrazio sućut i na stranici Facebooka objavio 'Zbogom, Aki'. S njim sam stvarno bio dobar, uvijek smo se mi iz Prljavog kazališta i iz Parnog valjka, osim Husa, najnormalnije družili. Hus voli zakuriti', kazao je Davorin Bogović za Zagreb.Info.

  • +2
Davorin Bogović Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas / CROPIX

Nekadašnji član Prljavaca progovorio je o tome kako je to izgledalo nekad i ispričao kako napetost između Husa i ostalih članova postoji od davnih dana. 'Još na početku, kad smo imali istog menadžera, pa prvu turneju, ja sam se družio s Fumom, vozili smo se s Dadom Topićem u kombiju, i sa svima njima nikakvih problema nije bilo, ali Hus je, koliko god je visok, još nas je iz višeg gledao', prisjetio se.

Bogović je naglasio da su se članovi Parnog Valjka i Prljavog kazališta međusobno družili, no da je Hus je imao nešto protiv Prljavaca. Ipak, rekao je da se s njim ne želi svađati.'Pozdravit ću se s njim, reći ću mu da mi je jako žao Akija jer bez njega nema Parnog valjka. Isto kako su Queenovci ostali bez neponovljivog Freddiea Mercuryja, i uzeli Paula Rogersa, ali opet, koliko god je Rogers fenomenalan, to ne može biti isti Queen, a tako i Parni valjak. Za njihov sljedeći koncert spomenuti su raznorazni gosti, ali… neka se još održi koncert, dva baš u čast Akija, ali dalje bez Akija, mislim da nema smisla', tvrdi.

Husa je zamolio da prestane širiti laži. 'Idemo dalje, molim te, pusti se toga… Mislio sam da će se pod stare dane čovjek primiriti, ali izgleda da je ovo sada njegovo drugo djetinjstvo, kreće ispočetka! Kreće u ofenzivu protiv Prljavog kazališta, ići spominjati Akija, a zna vrlo dobro da smo Akija voljeli, a njega baš i ne', otkrio je.