PRIRODNO JE NAJBOLJE

Kornelija Benyovsky Šoštarić ima prirodan recept za smirenje: Matičnjak je idealna biljka za ovo teško vrijeme

31.03.2020 u 13:37

Bionic
Reading

Pandemija, nesigurnost posla, karantena i potresi udaraju u prvom redu na psihu, barem većini, pa nije ni čudno da su anksioznost i stres sve su veći problemi. Više nismo opušteni i ne znamo kako to postići. Omiljena vrtlarica Kornelija Benyovsky Šoštarić nudi jednostavno i lako dostupno rješenje za smirenje

Neizvjesna situacija u kojoj se trenutno nalazimo, strah, stalni priljev vijesti, informacijama kod mnogih su ovih posljednjih dana uzrokovali nesanicu i nekvalitetan san. Kornelija Benyovsky Šoštarić odlučila je u skladu sa svojim znanjem dati mali 'doprinos' za otpuštanje negativnih emocija.

'Matičnjak je idealna biljka za ovo teško vrijeme neizvjesnosti i napetosti. Neka vam čudotvorna melisa pomogne da se smirite i mirno legnete u krevet. A kasnije kad ovo zlo prođe, posadite ju u svoj vrt ili na terasu ili balkon, kao novu dobru naviku', poručila je popularna vrtlarica svima koji je prate na Facebook profilu.

U svom najnovijem videu Kornelija govori kako u profinjenoj aromi osušenih listova matičnjaka, odnosno melise uživa cijele zime. Najčešće uvarak od matičnjaka koristi u večernjim satima i to tako da jednu jušnu žlicu listova prelije s kipućom vodom i ostavi pod poklopcem pet minuta. Nakon toga, napitak procijedi i po potrebi zasladi. Preporučuje kako je biljka dobra za stres, tjeskobu i nesanicu.

Ovo su preventivne mjere koje možete poduzeti za zaštitu od koronavirusa: