STIGLE ODBIJENICE

Kralj Charles III nije se nadao da će najveće britanske zvijezde odbiti poziv da pjevaju na njegovoj krunidbi

18.02.2023 u 21:17

Bionic
Reading

Gotovo svi detalji skorašnje krunidbe kralja Charlesa III, zakazane za 6. svibnja, poznati su javnosti. A ono što je još uvijek nepoznanica, glazbenici su koji će nastupiti njemu u čast dan kasnije u dvorcu Windsor. Prve pozivnice su poslane, no već su pristigle i prve odbijenice

Organizatori krunidbe kralja Charlesa III, koja će se 6. svibnja odviti u Londonu, ovih se dana nalaze 'na sto muka'. Iako su već poslane prve pozivnice za glazbenike koje bi kralju u čast trebali nastupiti dan nakon službene krunidbe, i to u dvorcu Windsor, planovi im se mijenjaju iz sata u sat.

Kako otkriva britanski Mail od Sunday, na listi glazbenika, koji su bili želja samog kralja Charlesa III, našla su se mnoga poznata imena, a među njima su i Adele i Ed Sheeran koji su pozive - odbili!

Izvor blizak organizatorima je rekao: 'Kralj je predložio koga bi želio da pjeva za njega i na toj su listi i Adele i Ed. Bila mu je velika želja da budu na koncertu. U organizaciji postoji tim koji je zadužen za stupanje u kontakte sa zvijezdama, pa su tako poslali upit i njima, no odgovor je bio da su zauzeti, što je veliko razočaranje za sve. Oni su titani showbiz industrije, i uz to i Britanci poznati u cijelom svijetu. Ovo je veliki propust i šteta.'

  • +2
kralj charles Izvor: Profimedia / Autor: Andrew Milligan / AFP / Profimedia

Prema pisanju britanskog medija, i Ed Sheeran i Adele navodno su se opravdali obvezama zbog kojih nisu u mogućnosti doći 7. svibnja u dvorac Windsor, dan nakon krunidbe u Westminsterskoj opatiji. No, čini se da to baš i nije tako.

I dok Ed Sheeran uistinu ima koncert 6. svibnja u Teksasu, zbog čega je opravdano spriječen doći u Windsor, postoji mogućnost da privatnim letom za devet sati ipak stigne u London. Za njega to nije nepoznanica, a uz to je već bio dio kraljičinog jubileja, kada je kraljici u čast otpjevao svoj hit 'Perfect'.

  • +6
Adele Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

S druge strane, Adele službeno nema ništa tih dana zakazano, budući da njezini koncerti u Las Vegasu završavaju 25. ožujka. Uz sve to nije poznato ni hoće li u London stići Harry Styles, za kojeg se ne zna je li uopće dobio poziv, no pretpostavlja se da je budući da ga kralj želi na koncertu.

Među onima koji su pristali na nastup je Lionel Richie, kao i Spice Girls, no hoće li s njima nastupiti i Victoria Beckham nije poznato.