BLLA JE NA EUROSONGU

Nekad je nastupala na Dori kao natjecateljica, a sada će Vesna Pisarović zabavljati gledatelje u show programu

09.02.2021 u 10:54

Bionic
Reading

Hrvatsku je na Eurosongu 2002. godine u Tallinu predstavljala tada dvadesetčetverogodišnja pjevačica iz Požege s pjesmom 'Everything I Want'. Sada će Vesna Pisarović nastupiti u show programu ovogodišnje Dore, koja će se održati u subotu 13. veljače u Opatiji

Prvi nastup na hrvatskom izboru za Pjesmu Eurovizije Vesna Pisarović je imala 2000. godine kada je pjevala pjesmu Milane Vlaović i Ante Pecotića 'Ja čekam noć'. Završila je na šestom mjestu, a već sljedeće godine s pjesmom istih autora 'Za tebe stvorena' napravila je uvertiru za jubilarnu desetu Doru koja se održala na Zagrebačkom velesajmu. Također, Vesna se na tom natjecanju predstavila i kao autorica, napisala je pjesmu 'In the Disco' s kojom je Bosna i Hercegovina na Eurosongu 2004. osvojila deveto mjesto.

'Pobjedu na 'Dori' pjesmom 'Sasvim sigurna' pamtim po predivnom osjećaju, ali sve nakon toga bila je duga glavobolja. Oko mene se stvorio tim ljudi koji je do Eurosonga samo rastao, svak je u njemu imao svoje mišljenje, svak je želio biti u pravu, dogodila se dosta naporna situacija koja nema veze s glazbom, nema veze s umjetnošću. I sve to zbog tri minute pjevanja na matricu na Eurosong pozornici. Nezaboravno je to iskustvo, u glazbenom smilsu nisam ništa naučila, ali kako se psihološki nositi s tim pritiskom zaista jesam. Što se Dore kao izbora za pjesmu Eurosonga tiće, svakako podržavam njezin povratak i mislim da u potpunosti publici, a ne žiriju treba dati da odlučuje', ispričala je ranije za Reflektor Slobodne Dalmacije.

Pjevačica koja paralelno vodi dvije karijere, jazz i pop, kojem se vratila prije dvije godine, pripremila je atraktivan nastup koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.Gledatelji će čekajući rezultate glasovanja ovogodišnje Dore na HTV-u u izravnom prijenosu imati priliku čuti njezine hitove u osvježenom ruhu. Inače, Vesnin veliki koncert u Domu sportova bio je otkazan zbog pojave pandemije.

  • +5
Vesna Pisarović Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX