NIžE USPJEHE

Novi uspjeh Baby Lasagne: 'Rim Tim Tagi Dim' u top 40 britanske ljestvice singlova

18.05.2024 u 17:40

Bionic
Reading

Osim što je pobijedio na ovogodišnjem izboru za pjesmu Eurovizije, Švicarac Nemo stigao je do liste Top 20 singlova u Velikoj Britaniji, no daleko od toga da je jedina zvijezda natjecanja kojoj je to pošlo za rukom

Pjesma 'The Code' s kojom je Švicarac Nemo slavio na Eurosongu debitirala je na 18. mjestu liste najboljih singlova u Ujedinjenom Kraljevstvu, a s jednakim postignućem može se pohvaliti i drugoplasirani hrvatski predstavnik Baby Lasagna.

Hrvatski predstavnik na izboru za pjesmu Eurovizije sa svojim zaraznim hitom 'Rim Tim Tagi Dim' smjestio se na 36. mjesto britanske ljestvice singlova, ispred Nizozemca Joosta Kleina koji je diskvalificiran uoči velikog finala.

Baby Lasagna u finalu Eurosonga Izvor: Društvene mreže / Autor: Eurosong

Posljednjih pet godina zaredom, svaki pobjednik Eurovizije uspio se plasirati na listu 40 najboljih singlova u Velikoj Britaniji nakon natjecanja, a prošlogodišnja pobjednica Loreen sa pjesmom 'Tattoo' oborila je rekord, stigavši do drugog mjesta.

Izvan liste Top 40 singlova u Ujedinjenom Kraljevstvu, na 48. mjestu smjestio se ovogodišnji britanski predstavnik Olly Alexander, dok je irska predstavnica Bambie Thug s pjesmom 'Doomsday Blue' zauzela 67. mjesto na ljestvici najboljih singlova.

  • +2
Bambie Thug, predstavnica Irske na Eurosongu Izvor: Profimedia / Autor: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva / Profimedia