DAMIANO DAVID

Pored tetovaže posvećene mami slika je gole djevojke, drvo jabuke sa zmijom širi mu se trbuhom, a znate li što je pobjednik Eurosonga tetovirao iznad prepona?

25.05.2021 u 19:09

Bionic
Reading

Nakon pobjede na Eurosongu javnost ne prestaje pričati o 22-godišnjem frontmenu benda Maneskin. Njegov atraktivan izgled, unatoč scenskoj šminki, nije prošao nezamijećeno, kao ni brojne tetovaže koje mu krase tijelo, a upravo su one glavna tema ove priče

Ne stišava se interes javnosti za 22-godišnjim Damianom Davidom, a nakon što je test na narkotike pokazao negativan rezultat, sada su u centar zanimanja stigle brojne tetovaže koje mu ukrašavaju tijelo, a svaka od njih ima i posebno značenje.

Vjerojatno najupečatljivija je ona napravljena u gornjem dijelu grudnog koša gdje mu piše 'Il ballo della vita', odnosno 'ples života', a koju je istetovirao 2018. godine, netom prije negoli je njegov Maneskin izdao drugi album, koji se zove upravo tako.

Na bedru mu je istetovirano lice mladića duge kose s krunom od trnja na glavi i sa svetim srcem u rukama, zbog čega su ga mnogi optužili za bogohuljenje, smatrajući da je riječ o Isusovoj reprodukciji, no priča je sasvim drugačija.

Nakon bure u javnosti, Damian je osobno intervenirao kako bi sve razjasnio, iako je smatrao da nikome ne duguje objašnjenje, no, kako je rekao, nije želio širiti poruke mržnje, a za crtež ga nije nadahnuo Isus, već on sam.

Natpis 'Kiss This' stoji mu na stražnjici, na poprsju mu piše 'Dečki plaču' i emotikon tužnog lica, a u središtu grudnog koša ima tetovirano drvo jabuke iz čije se sredine pojavljuje zmija s račvastim jezikom čime se referira na iskonski grijeh iz Knjige Postanka.

Najviše tetovaža širi se po njegovoj ruci, koja je ujedno najtetoviraniji dio pjevačevog tijela. Tu svoje posebno mjesto ima ruža s natpisom 'mama', a ispod nje crteži gole djevojke raspuštene kose, trnovite ruže i srca, dok na desnoj podlaktici lubanja je s kosom.

Njegov nastup na Eurosongu otkrio je i tetovažu iznad prepona, a riječ je o zlatnim krilima ispod kojih piše citat iz pjesme 'Solo' Vegasa Jonesa: 'Za taj par zlatnih krila platili bismo svo zlato na svijetu'.

  • +4
Damiano David Izvor: Profimedia / Autor: Vladimir Astapkovich / Sputnik / Profimedia