otkrivena pisma

Princeza Diana nije ni znala kada joj je godišnjica vjenčanja s princem Charlesom

24.01.2019 u 12:57

Bionic
Reading

Brak princeze Diane i princa Charlesa i danas izaziva mnoge kontroverze, a na tu su temu ispisane razne verzije priča. U svakom slučaju, omiljena princeza vrlo je mlada uplovila u bračnu luku i postala dio kraljevske obitelji. Možda je na početku bila zaljubljena, ali ljubav prema suprugu splasnula je s godinama, a to dokazuju i pisma koja su trenutno na aukciji

U emotivnim osobnim pismima koje je slala prijateljici i tadašnjoj urednici britanskog Voguea, Elizabeth Tilberis, nesretno preminula princeza Diana otkrila je mnogo toga o svome odnosu sa suprugom Charlesom.

Razmjena komunikacije pismima između dvije dame bila je dugo skrivana, a trenutno se nalazi na aukciji u New Yorku. Tom je prilikom otkriven i sadržaj pisama.

Nedugo nakon njezinog famoznog snimanja za Vogue, povodom 30. rođendana, princeza Diana timu iz modnog magazina zahvalila je na sjajnom iskustvu.

'Opustili ste me, osjećam se relaksirano okružena s vama. Hvala vam što uvijek mislite na mene', započela je Diana u jednom svom pismu elegantnim rukopisom.

U drugom pismu nastalom u ožujku 1991. godine, omiljena princeza pak piše i o detaljima svog bračnog života, kada joj se potkrala malena pogreška.

'Malo me strah da neće biti objavljenih fotografija za moj rođendan. Toliko je toga trenutno u zraku, moj 30. rođendan i 10. godišnjica braka- osjećam da je previše ove dame u medijima i to me straši.'

Stručnjaci koji su detaljno proučili sadržaje pisanih ostavština preminule princeza shvatili su da je pobrkala datume važnih godišnjica.

Naime lady Di rođena je 1. srpnja, a za princa Charlesa udala se 29. srpnja.

Daily Mail piše da su obožavatelji i kolekcionari za ova unikatna pisma spremni izdvojiti od 5000 do 7000 dolara (od 32,000 do 45,000 kuna).

  • +24
Princeza Diana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia