OTVORENO O SVEMU

Sandra Bagarić u Zagreb je stigla kao ratna izbjeglica, a i danas se nerado prisjeća tih teških dana: 'Nikada neću zaboraviti te izgubljene duše nagurane u vlaku, ljude koji su kroz prozor ubacivali djecu i torbe'

30.05.2022 u 11:19

Bionic
Reading

Operna diva i glumica zagrebačkog kazališta Komedija prisjetila se u novom intervjuu svojih teških početaka, bijega iz ratom zahvaćenog Sarajeva kada joj je bilo tek 18. te prvih glazbenih i glumačkih angažmana u Zagrebu koji su joj kasnije osigurali siguran dom. Raspričala se i o 30 godina dugom braku s Darkom Domitrovićem u kojeg se zaljubila na prvi pogled

U novom velikom intervjuu Večernjeg lista, glazbena i glumačka diva Sandra Bagarić sjetno je govorila o svom divnom djetinjstvu u Sarajevu iz kojeg je s obitelji morala pobjeći sa samo 18 godina zbog ratnih užasa.

'Nikada neću zaboraviti te izgubljene duše nagurane u vlaku, ljude koji su kroz prozor ubacivali djecu i torbe. Vlak je stajao u Kaknju, Doboju, Zenici, u svakom selu... Probali smo i prije toga izaći iz Sarajeva, no tada su nas vratili s barikada, pretresali, isprepadali... Došli smo do Zenice koja tada nije bila blokirana i preko Tomislavgrada stigli u Split. Znam da mi je u Splitu bio šok vidjeti ljude u kupaćim kostimima kako uživaju, plešu u diskotekama... I tada sam shvatila da dok rat ne dođe, on se uvijek događa negdje drugdje. I mi smo najnormalnije živjeli kada je pao Vukovar misleći da toga kod nas neće biti', rekla je Sandra, a onda dodala da je zapravo došavši u Zagreb počela njezina sasvim nova era, u kojoj je imala mnogo sreće.

Upisala je Muzičku akademiju, a njezina profesorica i mentorica Ljiljana Molnar-Talajić, kasnije ju je spojila i s ljudima u kazalištu Komedija gdje su počeli njezini prvi poslovni angažmani. Kao studentici u podstanarskom stanu nije joj bilo lako, ali ozbiljniji honorari krenuli su zahvaljujući Vladi Štefančiću.

'On je u meni prepoznao kapacitet onog što Komediji treba, podastro mi vrlo rano cijeli operetni primadonski fah, ne znam postoji li nešto što nisam pjevala, naučio me koreografiju, odveo me i u Maribor gdje sam pjevala i na slovenskom, što su bili moji prvi ozbiljni honorari i polog za naš prvi stan na Trešnjevci, otvorio mi je i svijet televizije, evergreena, voditeljstva pa i sinkronizacije crtića u zadnje vrijeme', rekla je.

Osim poslovnih uspjeha, Sandri se brzo sve posložilo i na privatnom planu. Na Akademiji je upoznala svog današnjeg supruga Darka Domitrovića, u kojeg se zaljubila na prvi pogled.

'Ugledala sam ga i pomislila ovom ću čovjeku roditi djecu. On je ugledao mene i rekao si uh, stiže nevolja, ali nije imao puno izbora', prisjetila se Bagarić koja je svog današnjeg supruga sama zaprosila.

'Muškarci su spori, a ja sam opet izrežirala svoj operetni život, ostalo je povijest' kaže lijepa Sandra koja će sa suprugom uskoro proslaviti 30. godišnjicu braka u kojem su dobili dvojicu sinova, Lovru i Marka.