najveća noć u Hollywoodu

Šušur uoči Oscara 2023.: Sve je spremno za još jednu od najuglednijih ceremonija dodjele nagrada u svijetu

12.03.2023 u 21:36

Bionic
Reading

Dodjela Oscara jedna je od najiščekivanijih i najprestižnijih događaja u svijetu filma. Dok ljubitelji sedme umjetnosti odbrojavaju sate do ovogodišnjeg spektakla, zvijezde koje nastupaju odradile su posljednje probe u Dolby Theatreu u Los Angelesu

Dolby Theater u Los Angelesu vrvio je užurbanim posljednjim pripremama za dodjelu Oscara. Živahni niz zvijezda s A-liste uvježbavao je stihove i svladavao svoje 'role' u iščekivanju najveće holivudske večeri.

Dobro raspoloženi glumci Creed III Michael B. Jordan i Jonathan Majors odvojili su trenutak za dugi zagrljaj prije nego što su sišli s pozornice jedan uz drugog.

'Možda to ne učiniti?' Florence Pugh razigrano je prekorila suvoditelja Andrewa Garfielda kada se na pozornici nasmijao umjesto da je pročitao svoje stihove s blesimetra. Podsjetimo, Pugh je zaradila svoju prvu nominaciju za Oscara 2020., dobivši priznanje za najbolju sporednu glumicu za svoju ulogu u 'Little Women', a Garfield je dvaput bio nominiran za najboljeg glumca, 2017. za 'Hacksaw Ridge' i prošle godine za 'Tick, Tick... Boom!'.

Jimmy Kimmel Izvor: Profimedia / Autor: AMPAS / Zuma Press / Profimedia

Uz nagrade, posebnu pažnju privlače i voditelji koji svojim nastupom daju posebni pečat glamurozni događaj. Voditeljska štafeta je ove godine vraćena Jimmyju Kimmelu, koji je prethodno bio domaćin 2017. i 2018. Tijekom njegovog prvog gostovanja Warren Beatty i Faye Dunaway greškom su 'La La Land' proglasili pobjednikom za najbolji film, prije nego što je kipić s pravom uručen producentima 'Moonlighta'. Komičar i voditelj talk showa sigurno će nastojati spriječiti slične zabune.

Prošlogodišnju ceremoniju vodile su Amy Schumer, Wanda Sykes i Regina Hall. Kimmel je, nedavno je za People rekao da, premda se puno priprema, uključujući prikaz dijelova i ideja svoje supruge Molly McNearney, izvršne producentice za prijenos Oscara, voli ostaviti prostora za neočekivano. 'Volim ući 75 posto pripremljen i ostaviti malo prostora za improvizaciju i reagiranje na hepening dok se događa. Dat ću 110 posto', najavio je.

Lenny Kravitz nastupit će tijekom dijela programa 'In Memoriam', a četiri od pet nominiranih za najbolju originalnu pjesmu bit će predstavljeni tijekom emitiranja uživo. Rahul Sipligunj i Kaala Bhairava izvest će 'Naatu Naatu' iz filma RRR; David Byrne, Son Lux i Stephanie Hsu izvest će 'This Is a Life' iz 'Everything Everywhere All at Once'.

Rihanna će izvesti 'Lift Me Up' iz 'Black Panther: Wakanda Forever'. Omiljenu pjevačicu s nestrpljenjem svi opet jedva čekaju vidjeti nakon prošlog nastupa na Super Bowlu gdje je otkrila da je trudna drugi put. Sofia Carson i Diane Warren izvest će 'Applause' iz 'Tell It like a Woman'. Lady Gaga ne može izvesti svoju nominiranu pjesmu Top Gun: Maverick 'Hold My Hand' jer snima nastavak 'Jokera' s Joaquinom Phoenixom.

  • +15
Rihanna na Superbowlu Izvor: Profimedia / Autor: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

Tijekom konferencije za novinare ovog tjedna, izvršni producent Oscara i voditelj showa Glenn Weiss govorio je o 'obnovljenoj energiji' oko ovogodišnje dodjele nagrada. 'Na kraju dana, to je slavlje, poručio Weiss. 'Ove godine imamo potpuno novi tim i obnovljenu energiju, obnovljenu energiju da iskoristimo ovu priliku da odamo počast filmskoj industriji i svim ljudima koji toliko marljivo rade da bi filmovi bili ono što jesu', rekao je.

Film s najviše nominacija je 'Sve u isto vrijeme', koji ima ukupno 11 nominacija.