'HAJDE DA LUDUJEMO'

Tajči putuje u Švedsku na Eurosong, znamo i tko ju je tamo pozvao

04.05.2024 u 09:41

Bionic
Reading

Ovogodišnji predstavnik Hrvatske na Eurosongu, Baby Lasagna, već je u Malmö gdje odrađuje posljednje probe uoči prve polufinalne večeri poznatog natjecanja, a put Švedske odlazi i pjevačica koja nas je na tom istom natjecanju predstavljala davne 1990. godine

Uoči svog odlaska u Švedsku, Tatjana Cameron Tajči otkrila je za IN Magazin razloge svog putovanja u tu zemlju. Kako je rekla, obožavatelji Eurosonga pozvali su je da nastupa tamo i otpjeva hit s kojim se 1990. predstavila europskoj publici.

Riječ je naravno o pjesmi 'Hajde da ludujemo', koju je Tajči, u maloj narančastoj haljini, otpjevala predstavljajući tadašnju Jugoslaviju na Eurosongu koji se te godine, zahvaljujući pobjedi zadarske grupe Riva godinu prije, u Zagrebu.

Tajči - Hajde da ludujemo Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

U prepunoj dvorani 'Vatroslav Lisinski' Tajči je otpjevala pjesmu koja je nakon toga postala hit, ali ne samo na ovim prostorima, već i u cijeloj Europi, čemu u prilog ide i ovaj poziv iz Švedske.

'Zapravo, ja ću nastupati u Švedskoj u jednom klubu za fanove, i to je zapravo sjajno da je baš ta pjesma ‘Hajde da ludujemo‘ zaživjela, živjela i da živi', rekla je Tajči za IN Magazin i dodala:

  • +3
Mia Begović i Tatjana Cameron Tajči Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

'Kao što su rođendani, obljetnice, tako je i dan Eurovizije, jer ipak je to jedan velik i važan događaj u mom životu. Ne samo karijeri nego i u životu.'

Inače, te godine na Eurosongu Tajči je osvojila 7. mjesto s 81 bodom, a 12 bodova dobila je od Turske i Izraela.