RAZLOG ZA VESELJE

Veliko slavlje u obitelji Gates: Bill i njegova bivša supruga Melinda pucaju od ponosa

13.05.2024 u 10:29

Bionic
Reading

Bill Gates, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, i njegova bivša supruga Melinda French Gates ovih dana doista imaju razloga za slavlje

Svaki roditelj svome djetetu priželjkuje dobro obrazovanje, a bivši supružnici Gates ne kriju koliko su ponosni na kćer Jennifer.

Vrijedna djevojka s uspjehom je završila medicinski fakultet i postala liječnica, a oba su se roditelja pohvalila time.

I Bill i Melinda, koji su se razveli prije nekoliko godina, odali su dirljivu počast svojoj mezimici na društvenim mrežama.

Bivši supružnici proslavili su diplomu najstarije kćeri Jennifer ovoga vikenda, a nakon ceremonije čestitali su joj, osvrćući se na njezino važno postignuće.

Jennifer je podijelila svoju fotografiju s kapom i svijetloplavim plaštem diplomantice s natpisom 'Class 2024', a njezin je otac napisao: 'Ono što si postigla danas, a svaki dan koji je prethodio tome - ogromno je postignuće. Jako sam ponosan na tebe jer si završila medicinski fakultet i jedva čekam vidjeti te kako radiš svoj sljedeći korak. Tvoji će pacijenti biti sretni ako te nazovu svojim liječnikom.'

U svojoj poruci Melinda (59) je napisala: 'Jenn, tako sam ponosna na tebe - i ti bi trebala biti tako ponosna na sebe! Kakva nevjerojatna počast tvojoj strasti, inteligenciji i marljivom radu. Jedva čekam vidjeti kamo će te voditi sljedeće životno poglavlje.'

Novopečena liječnica, koja sa suprugom Nayelom Nassarom ima kćerkicu Leilu, prisjetila se svog puta do diplome na medicini.

'Dr. Gates, MD, MPH. Ne mogu vjerovati da smo došli do ovog trenutka, želja male djevojčice iz djetinjstva se ostvarila. Bio je to vrtlog učenja, ispita, kasnih noći, suza, discipline i mnogih trenutaka sumnje u sebe, ali usponi su svakako nadjačali padove u proteklih pet godina. Duboko sam zahvalna na ovom iskustvu, dužna sam i zahvalna svojim profesorima, mentorima, prijateljima i obitelji na njihovoj beskrajnoj podršci na ovom putu', napisala je Jennifer.

Inače, Bill i Melinda finalizirali su razvod u kolovozu 2021., samo nekoliko mjeseci nakon što su objavili da se rastaju poslije 27 godina braka. Par ima troje djece, kćeri Jennifer (28) i Phoebe (21) te sina Roryja (24).

U svibnju 2023. prisustvovali su Jenniferinoj dodjeli diploma na Sveučilištu Columbia, na kojem je stekla magisterij iz javnog zdravstva.

U ožujku 2024. Jennifer je na Instagramu objavila da je dobila mjesto u National Resident Matching Programu, a koji određuje prvo mjesto za mlade liječnike u Sjedinjenim Državama.

U objavi je također otkrila da planira postati pedijatrica nakon što završi staž u bolnici Mt. Sinai.