STIGLA SLUŽBENA POTVRDA

Zbog koronavirusa odgođen i Eurosong, naš predstavnik Kedžo nastupit će sljedeće godine

18.03.2020 u 15:01

Bionic
Reading

Nakon brojnih natjecanja i događaja koji su odgođeni, ono što se šuškalo proteklih nekoliko tjedana, sada je postalo stvarnost. Otkazano je i najveće eurosko glazbeno natjecanje koje se u svibnju trebalo održati u Rotterdamu

Sve se odgođeno do 2021. godine zbog mjera ublažavanja koje provode države sudionice, naveli su organizatori.

'S velikim žaljenjem primorani smo najaviti otkazivanje Eurosonga 2020. u Rotterdamu. Posljednjih tjedana smo istraživali mnoge alternativne opcije koje bi dopustile održavanje Eurosonga, međutim nesigurnost stvorena širenjem virusa COVID-19 u cijeloj Europi i restrikcije koje su donijele vlade država sudionica kao i nizozemska vlada znače da je EBU primoran napraviti ovu tešku odluku da je nemoguće nastaviti s live događajem kako je planirano', stoji na Twitteru.

Dodali su kako su ponosni na činjenicu da je Eurosong već 64 godinu zaredom ujedinio publiku diljem Europe te da su kao i milijuni fanova tužni što se to natjecanje neće održati u svibnju.

Zahvalili su se svim televizijskim kućama koje su naporno radile u planiranju ovogodišnjeg izdanja. Za cijelu eurovizijsku obitelj diljem svijeta poručuju da šalju ljubav i podršku da svima bude lakše u ovim teškim vremenima.

Ovogodišnji pobjednik Damir Kedžo na Eurosongu stoga će nastupiti 2021.

Preventivne mjere za zaštitu od koronavirusa