PORAZ OD AUSTRALIJE

Savez o Ajli: Zašto je Hrvatska ostala bez bisera...

30.07.2014 u 17:52

Bionic
Reading

Povodom promjene državljanstva najbolje hrvatske tenisačice Ajle Tomljanović oglasili su se službeno iz Hrvatskog teniskog saveza (HTS)

Podsjećamo, nedavno je potvrđeno da će Tomljanović u procesu dobivanja australskog državljanstva i da će samim time uskoro biti na raspolaganju Australskom teniskom savezu.

'Hrvatski teniski savez je od g. Tomljanovića dobio potvrdu da je Ajla započela proces dobivanja australskog državljanstva te da će, kad on bude završen, Ajla biti na raspolaganju Australskom teniskom savezu. To je za HTS bila iznenađujuća vijest, jer u dosadašnjim kontaktima i sastancima ničim nije naznačena mogućnost za takav scenarij, niti smo bili upoznati s eventualnim zahtjevima Ajle Tomljanović za posebnim uvjetima i željama koje bi HTS mogao realizirati,' navodi se u priopćenju HTS-a.


'Tijekom godina HTS je financirao Ajlu Tomljanović, kao i ostale tenisače i tenisačice njenog ranga, u skladu s mogućnostima. S prosječnim godišnjim proračunom od nešto više od 6 milijuna kn HTS prati ženske i muške reprezentacije svih uzrasta uključujući Davis i Fed Cup reprezentaciju, kroz različite dodatne programe prati razvoj tenisača u svim juniorskim kategorijama, ima dodatni program za nagrađivanje najuspješnijih tenisača za ostvarene vrhunske rezultate, te je prema ostvarenim rezultatima u samom vrhu svjetskog tenisa. U prvom tjednu Wimbledona nastupilo je 8 hrvatskih tenisačica i tenisača u profesionalnoj konkurenciji, a trenutno u prvih 300 prema ATP i WTA ljestvici imamo 17 predstavnika, što nisu postigli puno veći i znatno bogatiji nacionalni savezi. U periodu od 2005. do 2011. godine Ajla Tomljanović je kroz različite programe iskoristila više od 450.000 kn za pripreme i natjecanja,' ističu u HTS-u te poručuju:

'Zahvalni smo svima koji nas podržavaju i pomažu u ostvarenju navedenih rezultata. Nažalost, HTS ne može parirati Australskom teniskom savezu u infrastrukturnim i financijskim mogućnostima, s obzirom na budžet s kojim raspolaže i ukupnu gospodarsku situaciju u Hrvatskoj. Ajli Tomljanović želimo puno sreće i uspjeha u nastavku njene profesionalne karijere,' završavaju iz saveza.