NESRETNA OZLJEDA RAFE

Veliki teniski šok: Đokoviću širom otvoren put...

30.07.2014 u 20:12

Bionic
Reading

Drugi najbolji svjetski tenisač Rafael Nadal ozlijedio je zapešće zbog čega je prisiljen otkazati jake ATP turnire iz Masters serije 1000 u Torontu i Cincinnatiju

'Nažalost, u utorak na treningu ozlijedio sam zapešće i nakon konzultacija s liječnicima saznao sam da moram pauzirati najmanje dva do tri tjedna', izjavio je Nadal, 14-erostruki grand slam pobjednik.

'Jako sam razočaran što neću uspjeti braniti svoje naslove i natjecati se u Torontu i Cincinnatiju ove godine. Veselio sam se dolasku i igranju na tim turnirima nakon mojih sjajnih rezultata prošle godine', dodao je španjolski tenisač.

Ostaje upitno hoće li se Nadal oporaviti na vrijeme za nastup na posljednjem grand slam turniru sezone US Openu koji je na rasporedu od 25. kolovoza do 8. rujna. Nadal je na US Openu branitelj naslova, a u prošlogodišnjem je finalu pobijedio Novaka Đokovića.


Ako ne dođe u New York, Nadal će gotovo sasvim sigurno izgubiti bitku za prvog tenisača svijeta na kraju sezone. Takav rasplet širom bi otvorio vrata trenutačno vodećem Novaku Đokoviću koji na spomenuta tri turnira brani 'samo' 1.740 bodova nasuprot maksimalnih 4.000 koje brani Nadal.

Đoković je prvi igrač svijeta bio na isteku 2011. i 2012. godine.

Đoković se prvi put popeo na vrh 'savršenom' 2011. Sada ima daleko lakši zadatak