SPASITELJI CIBONE

Aco iskreno o budućem predsjedniku: Ivan je logično rješenje

01.10.2014 u 12:41

Bionic
Reading

Aleksandar Petrović objasnio je za tportal.hr dokad će biti predsjednik Cibone te koji su planovi kluba nakon što krene predstečaj, a potvrdio je i kako će novi predsjednik kluba biti član Uprave Francka Ivan Artuković, unuk začetnika ideje o velikoj Ciboni sredinom 70-ih Milana Artukovića

'Ovo je tranzicijski period. Prije ili kasnije Cibona će dobiti svog predsjednika, a s obzirom na to da je netko morao zamijeniti dosadašnjeg predsjednika Ivicu Lovrića, netko je morao formalno biti predsjednik. Tako će biti do izborne skupštine i formiranja novog Upravnog odbora te konačnog izgleda kluba', kazao je za tportal.hr Aco Petrović.

Poznato je kako će u novoj skupštini Cibone biti Aleksandar Petrović, Domagoj Čavlović, Slavko Kojić, Ivan Artuković i Zdenko Antunović.

Slavko Kojić pročelnik je Gradskog ureda za financije, Zdenko Antunović bivši je direktor Cibone koji je trenutačno glavni tajnik Sportskog saveza Grada Zagreba, a 37-godišnji Domagoj Čavlović potvrđen je za nove četiri godine kao direktor Cibone. Najveća je nepoznanica mladi 27-godišnji Ivan Artuković, član Uprave Francka, koji će, ako sve prođe prema planovima - biti novi predsjednik Cibone.

Iako Petrović i Čavlović još ne žele da se mladi Ivan Artuković eksponira ('Molim vas pričekajte da sve bude službeno.') poznato je kako je riječ o diplomiranom ekonomistu koji se školovao u Zagrebu i Americi. Međutim, svakako treba naglasiti kako je njegov otac Dubravko trenutačno predsjednik Uprave Francka, a djed Milan jedan je od začetnika ideja spajanja koncerna (Kraš, Franck, Badel i Voće) koji su 70-ih godina financijski pomagali tadašnjoj Lokomotivi te je ubrzo preimenovali u Cibonu (cibus bonus ili u prijevodu dobra hrana).

'Milan Artuković, s kojim se godinama osobno poznajem iz godina kada se formirala moćna Cibona, uz klub je već dugi niz godina. Međutim, nikada nije želio biti predsjednik kluba, ali je uvijek bio član UO-a. Tvrtka Franck nikada nije napustila Cibonu i uvijek je pomagala na ovaj ili onaj način', kratko je objasnio Petrović dodavši:

'Stoga je logično da netko iz Francka bude imenovan na čelo kluba, a to će biti mladi Ivan Artuković. Kada? Nadamo se za tri, četiri mjeseca… Sada nas prvo čeka predstečaj, o čemu brigu vodi direktor Domagoj Čavlović. Moj je posao dovesti u UO ljude kako bi Cibona mogla normalno i bez ikakvih problema funkcionirati.' Aco funkciju predsjednika obavlja volonterski.

Kada se podvuče crta, boljeg čovjeka od legende kluba i bivšeg idola navijača nisu mogli pronaći. Dvorana koja nosi ime po njegovu bratu Draženu Petroviću za koji dan opet će, uz podršku navijača, podsjetiti na dobra stara vremena.

A kada na mjesto predsjednika kluba i službeno bude imenovan Ivan Artuković, svi se nadaju kako će Cibona biti opet moćna kao sredinom 80-ih godina. Novi klinci koji dolaze garancija su uspjeha.

'Cibona je najveći košarkaški brend u Europi i uvjeren sam da će opet biti moćna', poručio je nedavno s glavnog gradskog trga legendarni Mirko Novosel, tvorac uspjeha dvostruke titule Prvaka Europe sredinom 80-ih s Draženom Petrovićem u momčadi.