TURCI KUCAJU NA VRATA

Bilićev Bešiktaš nudi milijune Dinamu za Portugalca

30.10.2014 u 23:40

Bionic
Reading

Dinamo je proglasio kako u idućem periodu ne planiraju prodavati igrače, ali ta strategija mogla bi, ako su turski mediji nanjušili pravu priču, se naći na priličnom iskušenju

Dinamovi operativci (točnije, jedini) su nedavno navijačima poručili kako nema(ju) namjeru prodavati prvotimce, te kako će i iduće sezone na klupi Dinama biti Zoran mamić. Navodno će bitno pojačati zadnji red i pokušati ispuniti financijski i sportski plan ulaskom u Ligu prvaka.

No, tursko izdanje goal.coma, koje prenosi i hrvatsko predstavništvo toga prestižnog portala piše kako je Bešiktaš krenuo u lov na najboljeg Dinamovog desnog braniča Ivu Pinta, te kako su za usluge Portugalca spremni platiti oko 4 milijuna eura.

Ponuda je to od koje će za ovog 24-godišnjaka teško doći bolja. Možda ako počne igrati (na popisu je) za Portugal ili ako zaja s Dinamom u Ligi prvaka. Ovo je klasičan 'vrabac u ruci' kojega je jedini Dinamov izvršni operativac u prošlosti znao objeručke uhvatiti. Portugalci mu proteklih sezona 'idu na lageru' i nije nemoguće da se ova turska ponuda u maksimiru jako dobro razmotri.


Ako su, naravno, Turci u pravu i dobro izbještavaju da je Slaven Bilić nakon što je Norvežanin Martin Linnes potpisao novi ugovor sa svojim Moldeom, 'nišan' okrenuli prema Maksimiru. Pinto je u Dinamo došao prije sezonu i pol iz rumunjskog Cluja, a ovakva svota isplatila bi cijelo njegovo obitavanje na Maksimiru. U tandemu sa Soudanijem zna biti odličan na desnom beku, ali ako Slaven Bilić dobije zeleno svjetlo od uprave i u Zagreb pošalje još koji milijunčić izdašniju ponudu selidba je vrlo moguća. Pogotovo što Turci, isti izvor dodaje, Pinta žele već ove zime.

U Dinamu stignu uigrati ionako najavljenu sasvim novu obranu do jeseni i Europe, a Slaven Bilić dobija novog aduta u lov na tursko prvenstvo u kojemu je renutno trener vodećeg sastava. Nije nemoguće...