NOSE GA EMOCIJE

Najluđi plan: Iz NBA lige u Zadar, pa transfer u Partizan...

02.03.2015 u 20:53

Bionic
Reading

Puno igrača prilikom odlaska iz drage sredine obećava da će se vratiti pred kraj karijere, ali ovaj plan je sasvim poseban i prilično teško izvediv

Jusuf Nurkić u svojoj prvoj NBA sezoni krči put prema košarkaškim visinama. U zadnjih 20-ak dana dosegnuo je prosjek od po 10 koševa i skokova i s 20 godina na leđima ima još sasvim dovoljno vremena za postići - sve.

U razgovoru za beogradski Blic Jusuf je rekao kako je prva sezona strašno teška i svoju ideju vodilju objasnio ovako:

'Kad si sam na svijetu i ne žališ ostati gubitnik moraš se boriti jače od svih ostalih. Moraš se na tom putu boriti i s nepravdama, ali osnovni mi je cilj van parketa pokazati kućni odgoj i promovirati svoju zemlju u dalekom svijetu,' kaže Nurkić koji niti tijekom igranja u Hrvatskoj nije skrivao svoje simpatije prema Partizanu.

'Pratim ih još uvijek i znam da im nije lako. Nije Euroliga ista bez Partizana, ali s takvim navijačima vjerujem da klub neće nikada propasti. Svakako bi želio jednom igrati u dresu Partizana, ali prvo ću se, i to u najboljim godinama, vratiti igrati u Zadar. To je moj klub, oni su mi dali najviše i bez njih moja karijera ne bi bila ovakva. Kasnije bih želio zaigrati u partizanu, barem zbog publike,' iznosi svoj plan Nurkić.

Nurkić preuzima kontrolu nad reketima, a njegova NBA priča tek je počela