SJEĆANJE NA 1995.

Ničim izazvan Paspalj se narugao Kukoču, Rađi i društvu!

06.05.2015 u 11:34

Bionic
Reading

U posljednjih nekoliko tjedana proslavljeni crnogorski košarkaš Žarko Paspalj dao je dva intervjua u kojima je bez dlake na jeziku govorio o svojoj karijeri, NBA košarci, a očito nije mogao izdržati da se ne dotakne Hrvata

Tako je u intervjuu za Blic Puls ničim izazvan ispričao i jednu anegdotu iz 1995. godine sa Europskog prvenstva u košarci koje se igralo u Ateni.

S cigaretom u ruci, koju je spremao zapaliti, dobro raspoloženi Paspalj je uz podsmijeh ispričao anegdotu s prvenstva na kojem je Jugoslavija osvojila zlatnu medalju, a Hrvatska – koja je u polufinalu poražena od Litve – osvojila je brončanu medalju. Naravno, poznata je i scena da su hrvatski košarkaši prije izvođenja jugoslavenske himne napustili podij, ali ovaj puta to nije bila tema (prije nekoliko godina to je nazvao 'velikom sramotom')…

'Dođemo mi kasno navečer u hotel, ulazimo u salu i nije bilo nikoga kad ono tamo u ćošku sjede Hrvati koji su vjerojatno jeli nešto prije nas. Tada je netko od nas rekao, ne znam točno tko rekao: 'Jao, vidi ovo je naša B reprezentacija'. I tako je i bilo, zaista su bili naša B reprezentacija. Znam da će svima biti drago ovo čuti, ali to je jedna od onih stvari koje su se stvarno dogodile', kazao je 49-godišnjak Paspalj.


Iako je tadašnja reprezentacija Jugoslavije bila iznimno jaka, jer su je činili igrači iz Srbije i Crne Gore kao što su Vlade Divac, Dejan Bodiroga, Predrag Danilović, Željko Rebrača, Žarko Paspalj i drugi treba reći kako su te godine za Hrvatsku igrali igrači s NBA iskustvom kao što su Toni Kukoč, Dino Rađa i Stojko Vranković te zvijezde europske košarke kao što su Velimir Perasović, Arijan Komazec, Veljko Mršić i drugi.

Nema sumnje kako se ove Paspaljeve riječi neće dopasti ljubiteljima košarke u Hrvatskoj jer nazvati momčad u kojoj igraju Toni Kukoč i Dino Rađa B reprezentacijom zaista je nekorektno. Svakako će biti zanimljivo čuti komentar naših košarkaša koji su se tada, predvođeni izbornikom Acom Petrovićem, okitili brončanom medaljom što je ujedno i posljednje seniorska medalja naših.

Video intervju s Paspeljem pogledajte OVDJE