VELIKI OSTAJU VELIKI

Slaven Bilić zavapio: Neću šutjeti, ovo nam svima treba!

30.09.2015 u 19:58

Bionic
Reading

Trener West Hama Slaven Bilić bez ustezanja je rekao sve što misli o suđenju u Premiershipu

Bivši hrvatski izbornik slaven Bilić sjajnim (gostujućim) rezultatima i jasnim stavovima dobija puno medijskog prostora u Engleskoj. U ovom izlaganju je poručio:

'Ne razumijem kolege koje ne žele komentirati suđenje. Te odluke itekako pridonose našim rezultatima i zadržat ću si barem to pravo da nakon utakmica, u pristojnoj maniri, izrazim svoje mišljenje o arbitraži,' kaže Slaven uoči dvoboja s Norwichem kojega mu je sudio Mike Dean nedugo nakon kontroverze u dvoboju Chelsea - Arsenal s njim u glavnoj ulozi.

'Ne krivim suce, ali uvijek odluke u konačnici idu u korist velikih klubova. I u hrvatskoj, i u Španjolskoj, Njemačkoj, Turskoj i u Engleskoj. Gdje god dođete uvijek je isto. Veliki klubovi imaju i velik utjecaj, pa greške na njihovu štetu dobije više publiciteta da bi se zamaglio omjer. Zato i jesu veliki klubovi,' svjestan je i nudi rješenje.

'Sucima treba pomoći uvođenje video tehnologije. Na udaru su kritika zbog pogrešaka koje, vjerujem, ne rade namjerno. Nogomet je postao strašno brza igra i uvođenje video snimke usporila bi utakmicu za koju sekundu, ali rezultat bi bio pošteniji,' smatra Bilić.