UMIROVIO LEGENDU?

Dirljiv oproštaj Bilića od bivšeg srpskog izbornika

05.10.2015 u 18:39

Bionic
Reading

Slaven Bilić nije želio okolišati kada su ga pitali o odlasku velikog kolege s klupe, kojemu bi mogao ostati posljednji protivnik u slavnoj karijeri

Dick Advocaat i Brendan Rodgers prve su dvije trenerske žrtve Premiershipa ove sezone. Advocaat je iz Sunderlanda otišao nakon što mu je Bilićev West Ham stigao vodstvo 2:0 i prelio čašu strpljenja slavnog Nizozemca, a nakon dvoboja Bilić i Advocaat su izmijenli proceduralne pozdrave.

'Rekao sam gospodinu Advocaatu da mu želim da ostane u klubu. To je čovjek nevjerojatnog znanja kojega je prikupljao u raznim sredinama dugi niz godina. Njegovo iskustvo na svim razinama je nevjerojatno, a uz aut liniju osjetite koliko je još entuzijazma i energije u tom čovjeku,' govori Bilić i poentira.

'Uvjeren sam da će Premiership izgubiti njegovim odlaskom.'

Advocaat, jedini stranac među počasnim građanima u povijesti St Peterburga, tako je završio mandat u Sunderlandu samo četiri mjeseca nakon što ih je ostavio u Premier ligi i planirao se umiroviti. Nagovorili su ga da produlje suradnju, ali ona nije trajala dugo.


68-godišnji Nizozemac nakon 18 godina duge igračke karijere krenuo je u trenerske vode i od tada vodio devet klubova i šest država (prvo Nizozemsku '92, zadnje Srbiju '14), te je pred novim traženjem motivacije za eventualne nove izazove. U protivnom, stisak ruke Slavenu Biliću ostat će mu posljednji u veličanstvenoj trenerskoj karijeri.

Prije četiri mjeseca plakao je od sreće, sada više ne može...