ZOV NJEMAČKE

Alen Halilović od borbe za ostanak do Lige prvaka?

30.04.2016 u 16:33

Bionic
Reading

Odlični hrvatski ofenzivni veznjak Alen Halilović, koji će ovog ljeta napuniti tek 20 godina, iskoristio je priliku u Sportingu iz Gijona te će po svršetku sezone napusiti klub iz Asturije

Alen Halilović sudjelovao je u pobjedi 2:0 svog Sportinga protiv Eibara, u kojem su 'crveno-bijeli' osvojili tri izuzetno važna boda u borbi za ostanak među španjolskim prvoligašima.

Halilović je imao (opet) nekoliko dobrih driblinga, ali priznao je da je suparnik bio bolji, no sreća je ovog puta bila na njihovoj strani. A bez sreće se ne može...

Ipak, kako god završila Sportingova priča, čini se da Halilović broji posljednje dane u Gijonu. Jer kada sezona završi, ako ga izbornik Čačić svrsta na popis za Euro, krenut će put Francuske, a potom bi se - ovisno o raspletu pregovora s Barcelonom, s kojom ima ugovor - trebao ili priključiti Enriqueu u ljetnim pripremama ili pak promijeniti sredinu.

S obzirom na to da je iza Halilovića sezona odrastanja, u kojoj je (dosad) skupio 34 prvenstvena nastupa (plus jedan u kupu) i da je zadovoljio ukus izbirljivih španjolskih nogometnih stručnjaka, ali i novinara, jasno je da će interes biti velik.

Već sada u redu stoje klubovi - od Valencije, Villarreala i Seville - do 'stare simpatije' - dortmundske Borussije.

Naime, Borussia je bila zainteresirana još prošlog ljeta dovesti mladog hrvatskog igrača, a interes je ovih dana opet aktualan. A kako Borussia sigurno ide u Ligu prvaka, onda se opcija s preseljenjem u Njemačku čini vrlo atraktivnom.