KATALONCI TUGUJU

Barcelona se oprostila od još jednog europskog naslova

30.04.2016 u 21:43

Bionic
Reading

Nakon što su košarkaši Barcelone izgubili od Lokomotiva iz Kubana te ostali bez Final Foura, od završnog turnira oprostili su se i Barcelonini rukometaši. istina, oni su u uzvratu svladali njemački Kile, ali plus tri (33:30) nije im bilo dovoljno

Prošle sezone Europu su pokorili Barcelonini nogometaši i rukometaši, a u ovom tjednu - nakon što je Enriqueova momčad posustala u četvrfinalu nogometne Lige prvaka protiv Atletica, od mogućnosti da nešto ipak osvoje u Europi - ostali su i košarkaši odnosno rukometaši.

Ono što je zanimljivo jest da obje momčadi Barcelone vode treneri istog imena i prezimena, odnosno da im je zajedničko ime - Xavier Pascual

Košarkaši su poraženi u Rusiji kod Lokomotiva iz Kubana, dok su rukometaši pred svojim gledateljima ove subote lovili zaostatak od pet golova protiv Kiela. U prvoj je utakmici bilo 29:24 za sastav u kojem igraju Domagoj Duvnjak i Ilija Brozović

Međutim, Marko Kopljar i suigrači u svojoj su Blaugrani uspjeli pobijediti, ali bila je to Pirova pobjeda sa 33:30, nakon koje su ipak sretniji bili Nijemci.

Naš Duvnjak u ovoj je pobjedi bio nešto skromniji - jer zabio je tri gola, za razliku od prve utakmice kada je zabio šest. Brozović mu se pridružio s dva gola.

Inače, na Final Fouru u Kölnu, uz Kiel i Kielce, koji su tijekom tjedna izbacili Flensburg, igrat će i mađarski Veszprem, koji je u uzvratu, pred svojim navijačima odigrao 30:30 protiv Vardara.

Posljednjeg, četvrtog putnika dobit ćemo u nedjelju, iako je nakon pobjede PSG-a nad PPD Zagrebom od 28:20, gotovo izvjesno da će Karabatić i društvo pred svojim navijačima sačuvati veliku prednost.