NEMOĆ PRVAKA

Talijani se osvetili, blijedi Španjolci izbačeni s Eura!

27.06.2016 u 19:55

Bionic
Reading

Talijanska nogometna reprezentacija je u reprizi prošloga Eura svladala Španjolsku i izborila novi 'derbi'... U četvrtfinalu ih čeka svjetski prvak Njemačka

Nakon Hrvatske Španjolsku je svladala i Italija i 'furija' je nakon dva uzastopna naslova poslana na prvi let za Madrid.

Dvoboj je završio rezultatom 2:0 (1:0), no činjenicu da su bili 'u igri' do 92. minute blijedi i nedovoljno organizirani Španjolci mogu zahvaliti prvenstveno sjajnom vrataru De Gei koji je uz Iniestu jedini koji s ovog turnira odlazi vrlo dobro obavljenog posla.

Del Bosque je ponovno na teren poslao identičnu udarnu postavu, dok je Conte mudrije izmiješao svoj sastav i ispred standardne Juventusove obrambene četvorke pronašao momčad koja je tempom i okomitijim pristupom gotovo deklasirala zastarjele prvake.


Trenutak odluke došao je u 33. minuti kada je Chiellini nakon slobodnjaka Edera natrčao na obranjenu loptu i spremio ju u mrežu za ludo slavlje Talijana na Stade de Franceu. Španjolci su kao momčad počeli izgledati tek u završnoj fazi utakmice, no Iniesta i društvo nisu uspjeli dovesti rutiniranog Buffona niti blizu mat situacije i Talijani sasvim zasluženo slave veliki trijumf, kojega je dodatno uljepšao gol Pellea u sučevoj nadoknadi za konačnih 2:0.

Nakon europskih prvaka zahuktali Talijani se okreću svjetskima, u subotu u Lilleu čeka ih Njemačka. Uoči natjecanja Talijani nisu svrstani među najveće favorite, no svi iole oprezniji upozoravali su da njih nikada nije pametno zaboraviti. Pokazali su to kroz povijest puno puta, pokazuju to u Francuskoj još jednom.