MESSININ OSMIJEH

Acu jako naljutili suci; put do Rija sada je puno teži

06.07.2016 u 14:25

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatska košarkaška reprezentacija poražena od domaćina Italije 67:60, u prvoj utakmici na kvalifikacijskom turniru za odlazak na OI u Rio, ogorčen na suđenje bio je hrvatski izbornik Aleksandar Petrović

Iako poraz od Italije ne znači kraj za hrvatsku košarkašku reprezentaciju jasno je kako će sada put do Rio de Janiera biti puno teži jer ćemo vrlo vjerojatno u polufinalu morati na nezgodnu Grčku..

'Kontrolirali smo utakmicu cijelih 20 minuta i imali smo osjećaj da dominiramo. Međutim, promjena ritma suđenja u trećoj četvrtini uvela nas je u nervoznu fazu – promašili smo par zicera, pet penala. Umjesto da odemo na nekakvih desetak razlike, što je po stvarima koje su se događale na terenu trebalo biti, ušli smo u onaj mlin nervoze koji odgovara Talijanima. To je jednostavno bio naš odgovor na to što nismo imali tretman kod sudaca, osjetila se ta promjena kod suđenja, međutim što je tu je. Čestitam igračima na energiji koju su pružili. Ono što je sada najvažnije je pronaći mir i energiju u manje od 24 sata. I u bitno drugačijim uvjetima odigrati tu utakmicu s Tunisom. U gotovo praznoj dvorani treba odigrati energetsku utakmicu koja neće biti lagana, ali mislim da ćemo pronaći snage i energije da to napravimo', kazao je nakon utakmice izbornik Hrvatske Aleksandar Petrović dodavši:

'Mislim da smo svojom energijom iznenadili sve u dvorani i da je utakmica apsolutno bila ravnopravna i vjerojatno je zato došlo do te promjene suđenja u trećoj četvrtini.'

Dodajmo kako se na Acinu izjavu o tretmanu suđenja kiselo nasmijao talijanski izbornik Ettore Messina.

Nema sumnje kako će mogući dvoboj Hrvatske i Italije u finalu biti više od obične utakmice zbog svega što se u srijedu navečer događalo na parketu torinske dvorana Palaolimpico.