bundesliga

Alonsov početak iz snova na klupi Apotekara; Niko Kovač zaustavio čudesni niz malenog Augsburga

08.10.2022 u 18:17

Bionic
Reading

Nogometaši Schalkea i Eintrachta doživjeli su uvjerljive poraze u Leverkusenu i Bochumu u utakmicama devetog kola njemačke Bundeslige.

Bayer je kod kuće s novim trenerom Xabijem Alonsom deklasirao Schalke s 4:0.

Apotekari su poveli u 38. minuti golom Mousse Diabyja, a tri minute kasnije on je asistirao za pogodak Jeremyja Frimponga. Isti dvojac sudjelovao je i kod trećeg pogotka, strijelac je opet bio Frimpong na asistenciju Diabija, a konačan rezultat postavio je Paulinho golom u 90. minuti. Momčad iz Leverkusena ostvarila je drugu pobjedu u prvenstvu i pobjegla je s začelja, dok je Schalke doživio treći uzastopni poraz.

Nogometaši Bochuma pobijedili su na svom terenu Eintracht s 3:0 i ostvarili prvu ligašku pobjedu ove sezone. Domaći su poveli golom Philippa Hofmanna u 71. minuti, a prednost je udvostručio Evan Ndicka autogolom u 88. minuti. Konačan rezultat postavio je Philipp Förster u trećoj minuti sudačke nadoknade.

Prva je to prvenstvena pobjeda Bochuma koji je i dalje posljednji na ljestvici s četiri boda. Za klub iz Frankfurta Kristijan Jakić je igrao prvo poluvrijeme, dok je Hrvoje Smolčić ostao na klupi.

Augsburg je prekinuo niz od četiri uzastopne pobjede, remiziravši protiv Wolfsburga našeg Nike Kovača. Dvoboj je završio 1:1, a Josip Brekalo je ostao na klupi Wolfsburga. Na klupi je ostao i Joško Gvardiol u remiju Mainza i Leipziga (1:1).

Standings provided by Sofascore