neravnopravna utakmica

Angola na SP-u za rukometašice upisala nevjerojatnu pobjedu od čak 41 gola; evo tko je bio žrtva i što sve kažu nemoćne suparnice

14.12.2021 u 08:31

Bionic
Reading

Na svjetskom prvenstvu za rukometašice čudnih rezultata ima i u President cupu, razigravanju od 25. do 32. mjesta

Osam najlošijih reprezentacija međusobno razigrava i za očekivati je da su podjednake 'kvalitete', ali i u njihovim dvobojima postoje totalni autsajderi pa se znaju događati katastrofalni rezultati.

Tako je bilo u sudaru Angole i Uzbekistana, predstavnice s afričkog kontinenta pobijedile su s nevjerojatnih 52:11, na poluvremenu je bilo 30:5. Najefikasnija u redovima Angole bila je Kassoma sa osam pogodaka.

Zanimljivo je bilo poslušati što nakon ovakve utakmice misle iz jedne i druge reprezentacije…

'Angola je jako dobra momčad, pogotovo u obrani. Igrati protiv njih bilo je dobro za iskustvo za buduće turnire', rekao je izbornik Uzbekistana Jasur Akramov. Zakro Allayarova :

'Zahvaljujem Angoli što nije prestala igrati. Mi se nismo prestale boriti, ali one su jako jake i nisu nam ostavile nikakve opcije.'

'Bilo je teško ostati koncentriran tijekom cijele utakmice, ostati aktivan. Uzbekistan je naporno radio do kraja, ali naša dobra obrana omogućila nam je postizanje lakih golova. Iskustvo ovog prvenstva dobro je za momčad i za stručni stožer, također i za naše suparnice, svi naučimo nešto iz ovih utakmica', pričao je izbornik Angole Filipe Cruz.

Inače, Angola će igrati za 25. mjesto na SP-u protiv Slovačke, a Uzbekistan za 29.,a  suparnice su im Paragvajke.