HOĆE LI DOBITI JOŠ JEDAN?

Argentinu još boli posljednji njemački šamar!

13.07.2014 u 11:25

Bionic
Reading

Na posljednjih osam svjetskih prvenstava, Njemačka i Argentina igraju međusobno u nokaut fazi natjecanja već po peti put. U prošlosti je bilo neizvjesno, ali prije četiri godine Elf je pregazio Gauče. Hoće li se to ponoviti ove nedjelje?

Njemačka i Argentina nogometne su velesile, a jedna od njih ove će nedjelje u Riju postati novi svjetski prvak. Elf ganja svoju četvrtu krunu, Gauči treću, a većina stručnjaka daje laganu prednost Mulleru, Kroosu i društvu nakon gaženja Brazila s čak 7:1 u Belo Horizonteu.

Zanimljivo, u modernoj povijesti SP-a susreti ove dvije nacije bili su nezaobilazni dio nokaut faze natjacanja pa će ovo biti čak peti međusobni okršaj na posljednjih osam svjetskih prvenstva, a treći u finalu.

Godine 1986. u Meksiku Maradona i društvo došli su do pobjede 3:2 u finalu protiv Njemačke i svojeg posljednjeg naslova svjetskog prvaka. Četiri godine kasnije u Italiji, predvođena izbornikom Beckenbauerom Njemačka je uzvratila i golom Brehmea u finalu slomila Argentinu i uzela svoj zadnji naslov prvaka.

Prije osam godina Njemačka je bila domaćin SP-a i vjerovala je da mora do titule, a u četvrtfinalu je naišla na Argentinu. Gosti su pružili žestoki otpor, a Elf je stigao do pobjede tek boljim izvođenjem penala, no kasnije je Nijemce zaustavila Italija.


Nakon tri neizvjesna okršaja, u Južnoj Africi 2010. godine došao je onaj koji Argentinci žele što prije zaboraviti. Poletna mlada Njemačka s jedne strane, Argentina predvođena nesposobnim izbornikom Maradonom s druge. Bilo je to brutalno četvrtfinalno gaženje, a Muller, Schweinsteiger i Klose zabijali su za čistih 4:0.