SADA JE SLUŽBENO

'Bomba' iz F1; evo tko će voziti za novu ekipu Audi od 2026.

26.04.2024 u 11:47

Bionic
Reading

Nico Hulkenberg bit će dio vozačke postave Audija u Formuli 1, riječ je ekipi koja dolazi 2026. godine

Nijemac napušta Haas na kraju tekuće sezone Formule 1 i pridružiju se Stakeu 2025. Hulkenberg je sklopio višegodišnji ugovor s programom i činit će polovicu Audijeve F1 vozačke postavee kada se pridruži startnoj mreži 2026. godine.

Audi će za dvije godine preuzeti F1 momčad koju vodi Sauber i koja trenutno djeluje pod nadimkom Stake.

Hulkenbergov dolazak u momčad dovest će do odlaska Valtterija Bottasa ili Zhoua Guanyua na kraju 2024..

'Vraćam se timu s kojim sam radio 2013. i imam lijepe uspomene na snažan timski duh u Švicarskoj. Mogućnost natjecanja za Audi je nešto vrlo posebno', rekao je Hulkenberg.

'Kada njemački proizvođač uđe u Formulu 1 s takvom odlučnošću, to je jedinstvena prilika. Predstavljati tvornički tim takve marke automobila s pogonskom jedinicom proizvedenom u Njemačkoj za mene je velika čast', dodao je.

Hulkenberg je debitirao u F1 2010. i bio je u Force Indiji i Sauberu prije nego što se 2017. pridružio timu Renaulta. Nijemac je otpušten krajem 2019. i proveo je tri godine kao rezervni vozač Aston Martina. Haas je prošle godine odlučio potpisati ugovor s Hulkenbergom kako bi zamijenio Micka Schumachera i impresionirao je svojim izvedbama.

'Vrlo nam je drago poželjeti dobrodošlicu Nicu ovdje u Hinwilu od 2025. i natjecati se s njim u Formuli 1. Sa svojom brzinom, iskustvom i predanošću timskom radu, on će biti važan dio transformacije našeg tima – i Audijevog F1 projekta', rekao je izvršni direktor Audija F1 Andreas Seidl i dodao:

'Od samog početka postojao je veliki obostrani interes da zajedno izgradimo nešto dugoročno. Nico je snažna osobnost, a njegov doprinos, na profesionalnoj i osobnoj razini, pomoći će nam da napredujemo kako u razvoju automobila tako i u izgradnji momčadi.'