vaterpolist za tportal

Brazilac Felipe Perrone hrvatski je zet koji obožava Marka Livaju i Hajduk, a za to ima dobar razlog: Na dan utakmice u našoj će kući biti totalni kaos!

Bionic
Reading

Samo jedan dan nas dijeli od četvrtfinala Svjetskog prvenstva u kojem Hrvatska igra protiv Brazila (petak od 16 sati), a za tportal je svoja razmišljanja podijelio jedan od najboljih vaterpolista svijeta Felipe Perrone, čija je supruga - Hrvatica

Tijekom duge i uspješne sportske karijere 36-godišnji Brazilac sa španjolskom putovnicom Felipe Perrone osvojio je gotovo sve što se može.

Klupski prvak Europe bio je s Barcelonetom, Pro Reccom te dubrovačkim Jugom, a nedavno je sa Španjolskom postao i prvak svijeta. Godina za pamćenje!

No upravo su ga dvije sezone koje je proveo igrajući za dubrovački Jug - od 2015. do 2017. - vezale za Hrvatsku, u koju se rado vraća tijekom godišnjeg odmora. Razlog je supruga Marija Pecotić s otoka Korčule, a upoznao ju je igrajući za Jug. Hrvatsku jako voli i njihov 5-godišnji sin Nikola.

Na pitanje za koga će se navijati u petak u njihovu domu, kad se igra četvrtfinale Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Brazila, Perrone, koji je rođen u Rio de Janeiru, sa smiješkom nam je rekao:

'Ohhh, taj petak popodne, na dan utakmice, u našoj će kući biti totalni kaos! Naravno, kao rođeni Brazilac iz Rija, navijam za Carioce, a supruga Marija – koja je s Korčule – za Hrvatsku. Jedino još nismo sigurni za koga će navijati 5-godišnji sin Nikola jer je rođen u Španjolskoj, ali jednako voli Brazil i Hrvatsku. Neki dan smo ga supruga i ja pitali za koga će navijati i rekao je - za Brazil! To nam je bilo malo čudno jer ipak je pola Hrvat, ali rekao je da mu se jako sviđa kako Brazilci igraju i kako plesom slave golove. Obožava to', kazao je za tportal na vrlo dobrom hrvatskom jeziku legendarni Perrone, a od 2017. živi s obitelji u Barceloni te igra za Barcelonetu, klub koji vodi Dubrovčanin Elvis Fatović.

'Kako god završi utakmica, jedno je sigurno - netko će u našoj kući 100 posto biti sretan zbog plasmana u polufinale i, iskreno, to nam je najvažnije', dodao je Perrone.

Iako ima obaveza u svom klubu Barceloneti, s kojim igra u Ligi prvaka, stigao je pogledati dosta utakmica na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Na pitanje koje igrače Brazila i Hrvatske najviše cijeni rekao je:

'Iskreno, najviše mi se sviđa Casemiro jer volim njegov stil igre i odnos prema sportu kojim se bavi. OK, Neymar je odličan, ali za mene kao sportaša previše glumi. To jednostavno ne volim i zato mi je Casemiro na prvom mjestu. Iz Hrvatske mi je broj jedan naravno Luka Modrić, a koji je godinu dana stariji od mene... Sviđa mi se i kako igra Marko Livaja i zbog njega rado, kad imam vremena, pogledam utakmice Hajduka. A Hajduk mi je posebno drag i zbog toga što je naš sin Nikola rođen 13. veljače, isti dan kada je i rođendan Hajduku. Također mi je predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić, kojeg sam upoznao preko vaterpola, dobar prijatelj. Bilo bi sjajno da Livaja - kojeg stvarno guštam gledati - zaigra protiv Brazila. Navijam za to', završio je Perrone.

  • +22
Brazil - Južna Koreja, SP u nogometu, 5.12.2022. Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal