samo za najhrabrije

Carlo Ancelotti otkrio koji su igrači Real Madrida odbili pucati penale

18.04.2024 u 13:15

Bionic
Reading

Real Madrid je nakon drame jedanaesteraca izbacio Manchester City te se pobjedom 4:3 plasirao u polufinale Lige prvaka. Trener 'kraljeva' Carlo Ancelotti otkrio je kakva se drama odvijala nakon što je postalo jasno da će pobjednika odlučivati udarci s bijele točke

'Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima... Ja si složim petoricu u glavi... Jude Bellingham je dobar izvođač, kao i Lucas Vazquez. Luka Modrić izvodi penale, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, Antonio Rüdiger ima muda...', ispričao je Davide Ancelotti, pomoćni trener Reala i sin Carla Ancelottija te nastavio:

'Napisao sam tih pet imena i pokazao Carlu. Neka smo malo promijenili i ispalo je odlično...'

Da, ispalo je odlično iako je Luka Modrić zapucao prvi penal. No, nije baš sve išlo prema planu tate i sina jer su neki igrači Reala odbili pucati penale! Što se sve događalo otkrio je Carlo Ancelotti.

Manchester City - Real Madrid, Liga prvaka, 17.4.2024 Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Arenasport/Youtube

'Jedanaesterci su lutrija, ali moji igrači su imali puno samopouzdanja i mnogi su htjeli pucati', kazao je Carlo Ancelotti te dodao:

'Jedino je Eder Militao rekao da ga golman Ederson predobro poznaje i da ne bi bilo pametno da on puca. A Valverde mi je rekao da je jako umoran. On je trebao biti peti izvođač, ali onda smo odabrali Rüdigera umjesto njega.'

I pogodili su jer baš je Rüdiger prvo 'dojavio' Luninu gdje će pucati Mateo Kovačić pa je golman 'kraljeva' obranio njegov pokušaj, a potom je njemački stoper i zabio za konačnih 4:3, pobjedu Reala i plasman u polufinale Lige prvaka.

  • +15
1/4 finale Lige prvaka, Manchester City - Real Madrid Izvor: EPA / Autor: ADAM VAUGHAN