arenasport 1, 19 sati

Cedevita protiv Budućnosti lovi finale ABA lige i okršaje sa Zvezdom

07.04.2019 u 12:34

Bionic
Reading

Ove nedjelje od 19 sati (Arenasport 1, MAXtv) u KC Dražena Petrovića Cedevita i Budućnost igraju polufinalnu 'majstoricu' ABA lige te love mjesto u finalu, u kojem pobjednika čeka Crvena zvezda

Najvažniju utakmicu dosadašnjeg dijela sezone odigrat će Cedevita i Budućnost u polufinalu ABA lige. Pobjednik će igrati sa Zvezdom za plasman u Euroligu, dok se poraženi mora zadovoljiti Eurokupom i završnicama domaćeg prvenstva.

Prvu međusobnu u ovom polufinalu u Zagrebu dobila je Cedevita na krilima bekova, Pullena i Cobbsa, koji su realno njihova najveća snaga i o njima će maksimalno ovisiti i ove nedjelje. Cobbs je u prvom dvoboju zabio 23 koša, Pullen je dodao 20, Cook 14, Stipanović 12.

  • +22
KK Cedevita - KK Budućnost, 1. utakmica polufinala ABA lige, 2018/19. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Cedevita u drugom susretu u Podgorici nije bila niti sjena momčadi iz te prve utakmice, Nisu imali nikakve šanse, šuterski su potpuno podbacili, jedino je Pullen sa 18 poena bio solidan, Krušlin i Cobbs zabili su po 11 poena.

'Mislim da u trećoj utakmici više nema favorita. I mi i oni imamo igrače koji mogu u jednoj utakmici praktički u par napada odlučiti i prelomiti utakmicu. Onaj tko  bude fokusiraniji, tko bude bolje pripremljen i pametniji, taj će dobiti utakmicu,' rekao je trener Slaven Rimac i dodao:

'Kad čovjek pogleda sve skupa, za što su oni programirani i što se od njih očekuje, sigurno da je sam pritisak više na njima. Međutim, to ništa ne znači ukoliko u ekipi postoje pojedinci koji puno bolje funkcioniraju pod velikim pritiskom. Igrao sam s puno takvih igrača, a i sâm sam puno bolje funkcionirao kad je bio veći pritisak nego kad su bile utakmice koje nikog nisu zanimale. Kad imaš karakterne igrače onda su to dobre stvari. Pritisak je dobar jer onda igrač sam sebe motivira'.

Budućnost je tokom tjedna odigrala posljednju utakmicu Eurolige kod Panathinaikosa. Očekivalo se da će Repeša odmarati pojedine igrače, ali na kraju su svi zaigrali u nebitnoj utakmici. Ipak jako puno su rotirali, nisu se maksimalno potrošili i vidjelo se da je fokus na ovoj utakmici.

U prvom susretu dozvolili su bekovima Cedevite da se razigraju, ali u drugom su to puno bolje branili. Iznenadili su Cedevitu i sa Nikolićem u petorci, Clark je ostao na klupi, i to se pokazalo kao odličan potez. Nikolić je zabio 11 poena, isto toliko imali su i Gordić, Cole i Bitadze, a najbolji strijelac bio je Jackson sa 15 poena.

'Bez najvišeg nivoa koncentracije, u svim fazama igre, bez najvišeg nivoa sportske agresivnosti, u svim segmentima, se ne može. To je nešto što obilježi ovakve utakmice. Moramo biti prisutni i fizički i mentalno,' najavio je trener Repeša.