ŽDRIJEB EUROKUPA

Cedevitino proljeće u Europi; izvukli bivšeg trenera i igrača!

19.12.2013 u 15:42

Bionic
Reading

Nakon što su uspjeli proći skupinu u Eurokupu košarkaši Cedevite saznali su protivnike u drugoj fazi ovog natjecanja kojem su se po novom formatu pridružili euroligaši koji su ispali iz svojih skupina

Nedavnom pobjedom 75:71 nad francuskim Chalonom Cedevita, koju od ove sezone vodi Jasmin Repeša, uspjela je izboriti drugu fazu Eurokupa te ti osigurati proljeće u Europi.

Košarkaši Cedevite 7. siječnja 2014. startaju u skupini P drugog kruga Eurokupa. Protivnici su im donedavni euroligaš Lietuvos Rytas iz litavskog Viljnusa, našeg trenera Ace Petrovića, zatim španjolska Zaragoza u kojoj igra bivši igrač Cedevite Damjan Rudež te turski Bešiktaš iz Istambula sa Zadraninom Tomom Ružićem u rosteru.

Igra se ritmom jedno kolo tjedno, a prve dvije momčadi skupine nastavljaju natjecanje u osmini finala Eurokupa kada se igra kup sustavom na ispadanje. Valjda dodati kako je 'hrvatski' Bilbao u kojem igraju Vrkić, Pilepić i Markota izvukao skupinu u kojoj su beogradska Crvena zvezda, grčki Panionios, ruski Novgorod.

Sve ostale skupine Eurokupa pogledajte OVDJE