BORBA ZA BRONCU

Danci 'uz malu pomoć' preko Hrvatske u finale

24.01.2014 u 22:41

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija nije uspjela izboriti finale Eura! 14 tisuća Danaca slavilo je nakon preokreta njihovog sastava i konačne pobjede rezultatom 29:27 (13:15)

Danska je uoči dvoboja kotirala kao prilično izraženi favorit, ali već nakon dvije odigrane minute izgubila je privilegirani status. Domagoj Duvnjak se raspucao i dirigirao, pratili su ga baš svi, a hrvatska obrana je od prvog napada izgledala čvrsta poput dijamanta.

Danci su sve dosadašnje protivnike na ovom Euru lomili već u početnim minutama, no Hrvatska ih je stavila u podređeni položaj i iz njega dugo nisu pronašli izlaz. Držali smo prednost do kraja poluvremena i početkom nastavka imali dva gola razlike, sedmerac i dva igrača više... Nije išlo, uvijek fantastični Čupić nanizao je tri promašaja i Danska se umjesto s 'vodom u ušima' uskoro suočila s izjednačenjem i poletom za nastavak.

Puno će se nakon dvoboja pričati o sucima. Nijemci Geipel i Helbig su imali gomilu loših odluka (iako ne baš u mjeri koju je 'reklamirao' televizijski komentator), od čega većinu na štetu Hrvatske što je u ovom često žalosnom sportu - uobičajeno. Moglo se pretpostaviti da će domaćini imati 'vjetar u leđa' koji ih je odveo do tri pogotka razlike, no Hrvatska se vratila. Posljednju priliku imali smo šest minuta prije kraja s igračem više i minusom od jednog gola, no sjajni vratar Landin tada je ponovno 'spustio zastore' i riješio ovaj dramatičan ogled.

U Hrvatskoj, koja je odigrala najbolju utakmicu na prvenstvu prednjačili su Kopljar sa šest golova, te Horvat i Duvnjak sa po pet, dok su kod Danaca briljirali vratar Landin i Eggert sa osam pogodaka. Mikel Hansen se 'izgubio' u Hrvatskoj obrani, ali ostatak Danaca i po potrebi Nijemaca ponudili su previše rješenja za naše.

Hrvatska će tako u nedjelju igrati za broncu protiv Španjolske, dok Danci  idu u finale na megdan Francuskoj. Medalja se nikada ne valja zasititi...