[anketa] što vi mislite?

Diego Simeone pojasnio svoj izbor; Tko je bolji, Messi ili Ronaldo? Za mene dileme nema...

11.05.2019 u 15:33

Bionic
Reading

Trener madridskog Atletica, argentinski stručnjak Diego Simeone, progovorio je za španjolske medije o 'vječnoj dilemi' i otkrio tko je za njega bolji nogometaš - Leo Messi ili Cristiano Ronaldo

Diego Simeone je još ranije u brojnim intervjuima priznao kako je veliki obožavatelj svog sunarodnjaka Lea Messija i njegovog nogometa. No, u isto vrijeme popularni Cholo naglašava kako se jednostavno ne može osporiti sve ono što je napravio Cristiano Ronaldo.

Trener Atletico Madrida u dosadašnjoj je karijeri imao ogromnih problema s momčadima za koje igraju Messi i Ronaldo, ratovao je i dalje ratuje s Barcelonom i Realom, sada Juventusom. Iz prve je ruke, na najteži mogući način upoznao nogometnu genijalnost obojice ponajboljih svjetskih igrača.

Sada je, u još jednom razgovoru za španjolske medije, Simeone pričao i o Messiju i Ronaldu, te otkrio glavne razlike između njih. Za njega i njegovo poimanje nogometne igre Ronaldo je bolji od Messija, a objasnio je i zašto tako misli.

  • +6
Cristiano Ronaldo Izvor: Pixsell / Autor: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

'Cristiano je puno bolji nogometaš za momčadi koje imaju manje izbora u kvaliteti kadra te se većinom oslanjaju na njega i njegovu nogometnu intuiciju. On vam nudi nevjerojatna rješenja i to je dokazao nebrojeno puta. Da, Cristiano Ronaldo može riješiti sve u dva napada! Njemu ne treba deset identičnih i ponovljenih napada da zabije gol kao što je to često slučaj s Messijem', analizirao je Simeone.

ANKETA - ŠTO VI MISLITE?

Svima je jasno da se u Cholovom ratničkom nogometu, u kojem dominira defenziva i fizička snaga, Messi jednostavno ne bi mogao snaći. Simeoneov sustav ne trpi umjetnike, jednostavno je tako. No, to ne znači da trener Atletica ne cijeni svog sunarodnjaka. Dapače.

  • +14
Lionel Messi - jedan od najvećih nogometaša svih vremena Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Obojica su odlični nogometaši i razlika je vrlo mala između njih. Nekako mi je Ronaldo bolji zbog toga što on sam riješi sve iz dva udarca, dva gola glavom. Naravno, Messi je bolji u napadu i ono što on radi je nevjerojatno. Uvijek nađe neko rješenje, ali za gol mu treba puno više nego Ronaldu. Cristiano je sposoban riješiti utakmicu u dvije akcije. Takve igrače osobno više volim', zaključio je Diego Simeone.