'masna' zarada

Dinamo će od ovog Svjetskog prvenstva zaraditi čak dva milijuna dolara; evo kako su 'modri' došli do tog novca...

  • I.Ž.
  • Zadnja izmjena 17.12.2022 09:28
  • Objavljeno 17.12.2022 u 08:53
Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija ostala je do samog kraja na SP-u u Katru. Danas se od 16 sati protiv Maroka bori za treće mjesto, a zbog toga će se do vrha napuniti blagajna Dinama, dok će nešto zaraditi i Hajduk i Osijek

Od ranije se zna kako FIFA klubovima plaća naknadu od 10.000 dolara po danu za igrače koji su nastupili na Svjetskom prvenstvu. U tu su 'odštetu' uključeni dani provedeni na pripremama pa sve do ispadanja reprezentacije sa SP-a.

No, to nije sve jer FIFA određeni postotak te 'odštete' plaća ne samo klubovima u kojima igrači trenutno igraju, već će dio novca dobiti i klubovi za koje su igrači nastupali u posljednje dvije godine! Tako će za svakog hrvatskog reprezentativca njihovi klubovi dobiti maksimalni iznos, po 370.000 dolara!

A Hrvatska je u Katru ostala do samog kraja, pa će profitirati i klubovi iz SuperSport HNL-a! Prije svih je to Dinamo koji će 'masno zaraditi'.

'Modri' će tako za Dominika Livakovića, Brunu Petkovića, Mislava Oršića i Josipa Šutala dobiti 1,48 milijuna dolara. Potom će za Sadegha Moharramija, koji je s Iranom ispao u skupini, dobiti dodatnih 180.000 dolara. No, zaradi Dinama tu nije kraj jer će određeni postotak dobiti i od Joška Gvardiola, Lovre Majera i Kristijana Jakića! Ukupno? Pa, recimo da se radi o čak dva milijuna dolara!

  • +41
SP Katar: Hrvatska - Brazil Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK

Zaradi klubova iz SuperSport HNL-a tu nije kraj jer će po 370.000 dolara sjesti na račun Hajduka za Marka Livaju te Osijeka za Ivicu Ivušića

Određenom dijelu 'kolača' mogu se nadati Istra 1961 i Lokomotiva. Za Istru je igrao Šutalo, a u njihovim je redovima bio i velški reprezentativac Dylan Levitt pa bi u Pulu trebalo stići oko 160.000 dolara. 'Lokosi' će pak dobiti naknadu za Frana Karačića koji je na ovom SP-u igrao za Australiju, a do siječnja 2021. godine je bio njihov član.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal