supersport hnl

Dinamo s juniorima u Koprivnici, a 'lokosi' će se prošetati do Rudeša; evo gdje gledati

18.05.2024 u 09:56

Bionic
Reading

Današnji program 35. kola SuperSport HNL-a otvaraju Rudeš i Lokomotiva (17 sati, MAXSport1, MAXtv), a potom će na teren istrčati Slaven Belupo i Dinamo (19.10 sati, MAXSport1, MAXtv)

Prvenstvo je riješeno, Dinamo je novi/stari prvak, a ligu napušta Rudeš. Jedina je nepoznanica tko će još u Europu sljedeće sezone, Lokomotiva ili Osijek. Puno toga će biti jasnije nakon 35. kola Super Sport HNL-a u kojem se danas sastaju Rudeš i Lokomotiva (17 sati, MAXSport1, MAXtv) te Slaven Belupo i Dinamo (19.10 sati, MAXSport1, MAXtv).

RUDEŠ - LOKOMOTIVA (17 sati, MAXSport1, MAXtv)

'Mali gradski derbi' danas igraju Rudeš i Lokomotiva. Domaćin se već neko vrijeme sprema za sljedeću sezonu u drugoj ligi (službeno Prva HNL), a 'lokosi' se s Osijekom bore za četvrto mjesto na ljestvici koje vodi u kvalifikacije Konferencijske lige.

'Protivnik nam je poznat. Znate i sami da su oni mladi, potentni i energični i mislim da nas čeka teška utakmica. Po mom mišljenju zahtjevnija nego posljednja u Velikoj Gorici. Šteta što tamo nismo nagrađeni igrom ili golom, jer vidite sami da je naša momčad sastavljena od mladih igrača, a njima bi ipak značilo da su osvojili neki bod, kao što su zaslužili, a ne da nas se onako zakine. Ali OK, spremit ćemo se koliko možemo, imamo nekih problema s ozljedama, Luka Pasariček je u Velikoj Gorici završio svoju sezonu. Osim njega, nema nam ni druge 'šestice' Tomislava Srbljinovića. Pokušat ćemo svakako dati sve od sebe', rekao je trener Rudeša Davor Mladina.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Ovo će biti posljednja prvoligaška utakmica u kvartu, na domaćem terenu, za Rudeš ove sezone. Motivacije neće nedostajati...

'Ja se nadam da neće, oni će sigurno dati svoj maksimum. U zadnje vrijeme oni i daju puno, ali očito to nije dovoljno za određeni rezultat, ali to je naš problem. No opet kažem, mislim da smo napravili dobar posao kod profiliranja za iduću sezonu, da je jasna lika vezana za mlade igrače. Ništa, spremiti se za utakmicu i vidjeti kako i što, ali već je u tijeku priprema za iduću sezonu. Nama je bio cilj da vidimo te mladiće, jer će u drugoj ligi možda imati više problema nego u prvoj, s obzirom na manjak pritiska sada, ali i stanje travnjaka. Morat ćemo jasno dovesti opet ciljana pojačanja, naći pravi 'miks' i biti opet konkurentni za sami vrh, što želimo', zaključio je Mladina.

  • +26
Lokomotiva - Slaven Belupo, SuperSport HNL (12.5.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Zaeljko Puhovski

Lokomotiva stiže s velikim motivom, ipak se bori za Europu, ali trener Silvijo Čabraja neće moći računati na Jona Mersinaja, budući da je 'šef obrane' protiv Slaven Belupa zaradio treći žuti karton...

'Želimo tu pobjedu koja bi nas do zadnjeg kola držala u utrci za četvrto mjesto. Iako nismo u idealnoj situaciji s igračima, siguran sam da će oni koji će zaigrati danas pružiti svoj maksimum. Rudeš poznaje svaki centimetar svojeg travnjaka, no koliko sam vidio on je u dobrom stanju i to je najvažnije. U malom gradskom derbiju Rudeš će sigurno htjeti osvojiti bodove', rekao je trener 'lokosa' SIlvijo Čabraja u najavi utakmice.

SLAVEN BELUPO - DINAMO (19.10 sati, MAXSport1, MAXtv)

'Farmaceuti' pred svojim navijačima dočekuju novog/starog prvaka...

'Dolazi nam novi-stari prvak, zasluženo su ponovno prvaci. Dinamove kvalitete svi znamo, meni je bitna naša prezentacija i kako ćemo mi izgledati. U zadnje vrijeme smo igrali dobro, sad nas protiv Lokomotive nije poljubio rezultat, ali odlično smo izgledat i to nam je dobar putokaz. Jedva čekam utakmicu', kaže trener Slaven Belupa Ivan Radeljić kojeg ne brine najava da će Dinamo u ovoj za njih rezultatski nevažnoj utakmici zaigrati s nekoliko juniora:

'Dinamo ima tri ekipe koje su jednake, suludo je pričati o njihovoj ekipi. Tko god istrči, jasno je da će biti kvalitetna ekipa, mi se moramo pripremiti i dati svoj maksimum, igrati kao onih 60 minuta protiv Lokomotive i sve će biti dobro. Jedino mogu garantirati da ćemo dati maksimum, bitna mi je izvedba moje ekipe i da vidim obrise kako to može izgledati za sljedeću sezonu.'

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Problem za 'farmaceute' je to da Benedik Mioč neće igrati protiv Dinama jer još nema dogovora oko novog ugovora...

'U kadru su svi, ali mislim da Mioč neće konkurirati zbog ugovora. Nadam se da će uspjeti dogovoriti, to je još u zraku, ali dok nema potpisa ugovora, mislim da neće konkurirati. Ako potpiše, u kadru je. Mislim da je to normalna stvar, ja moram spremati ekipu za sljedeću sezonu. Mioč je najbolji igrač, brojke su tu, ali klub u toj situaciji mora gledati i malo sebe. Ako neće biti on dogodine, moramo promovirati nekog drugog ili dovesti nekoga na tu poziciju. On je do sada igrao odlično, ali moramo gledati na dogodine', pojašnjava Radeljić koji još ne zna ostaje li i sljedeće sezone na klupi Slaven Belupa:

'Radim koliko mogu, radim maksimalno, ostala su još dva kola. To će netko iz kluba vjerojatno reći, ja u te stvari neću ulaziti.'

Dinamo dolazi bez opterećenja, trener Sergej Jakirović će odmarati glavne igrače jer 'modre' u srijedu (22. svibnja, 18 sati, MAXSport1, MAXtv) čeka uzvratna utakmica finala SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa u gostima kod Rijeke.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Očekujem motiviran Slaven Belupo, puno gledalište i mnogo naših navijača. Na teren ćemo izvesti dobru momčad koja će biti puna igrača koji su dali veliki obol osvajanju naslova. Želimo nastaviti niz neporaženosti i osvojiti sva tri boda', najavljuje Jakirović uz napomenu:

'Priključili smo sedam juniora u dogovoru sa sportskim sektorom našeg kluba. Želim da dečki osjete kako je to biti dio prve ekipe, a neki će i debitirati. Pokušat ću napraviti sve da što više njih dobije šansu i osjete seniorski nogomet. Žao mi je što su neki U-17 igrači već otišli s reprezentacijom, ali velika je čast da nas predstavljaju na Europskom prvenstvu.'