Ogi se snašao!

Dinamov Japanac oduševio tečnim hrvatskim, a Nevistić sve nasmijao: Balkanac iz Tokija!

13.05.2024 u 15:12

Bionic
Reading

Nakon osvajanja 25. naslova prvaka u klupskoj povijesti, Dinamovi prvotimci Martin Baturina, Petar Sučić, Takuya Ogiwara i Ivan Nevistić sudjelovali su na medijskom danu održanom na Maksimiru

'Bok! Dobar dan!' Tako je na medijskom danu prisutne pozdravio 24-godišnji Takuya Ogiwara na tečnom hrvatskom jeziku. Japanac je pristupio Dinamu tijekom zimskog prijelaznog roka, a već je počeo usvajati osnovne izraze. I čini se da mu jako dobro ide...

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Ogiwara je na druženju s novinarima upitan kako se osjeća u Dinamu, kako se snašao te kakav je osjećaj osvojiti naslov prvaka s Modrima.

'Drago mi je da sam svoju inozemnu karijeru započeo u ovako velikom europskom klubu kao što je Dinamo. Došao sam u polusezoni i bilo je jako teških trenutaka te mi je drago da smo sve uspjeli prebroditi i osvojiti naslov', kazao je Ogiwara uz kojeg je bio i prevoditelj.

'Posebno mi je drago što su me suigrači tako srdačno prihvatili. Ken, moj prevoditelj, igra ključnu ulogu u mom prilagodbom, a također je ovdje i moj sunarodnjak Takuro Kaneko, koji je došao u klub prošlog ljeta. Sretniji ne bih mogao biti', kazao je Ogiwara.

Svog japanskog kolegu nahvalio je i golman Ivan Nevistić.

'Kralj! Potpuno je drugačiji od Takija (Takura Kaneka, op. a.). Nekad kad mu govoriš, ne znaš razumije li te. Samo se smije. Baš je veseljak. Balkanac iz Tokija!, dobio je uz osmijeh Nevistić.

Na pitanje je li se i on potpuno emotivno ispraznio nakon osiguravanja naslova prvaka iskreno je rekao:

'Ima motiva i za Kup. Neće biti lako, ali imamo veću kvalitetu od Rijeke. Dva trofeja, a to se ovdje podrazumijeva. Bili smo pod pritiskom, ali izborili smo se. To je također jedna od kvaliteta velikih momčadi, a to je da ima karakterne igrače. Imali smo puno utakmica u kojima smo imali mač nad glavom... OK, da smo poneku remizirali, bio bi možda i kraj...', dodao je Nevistić.

Stiglo je i pitanje je li imao problema na Rujevici. Naime, ovaj visoki Slavnonac iz Đakova bio je član Rijeke gdje je stigao kao klinac od 17 godina iz Osijeka.

'Branio sam za Rijeku i baš nikad nije bilo ružnih povika s tribina. Nisam čuo ništa negativno... Dobar sam s ljudima iz kluba.'