OBJAVIO ODLAZAK IZ VELIKANA

Dosta mu Europe; u rujnu će napuniti 38 godina i odlazi po milijune u SAD

14.05.2024 u 07:12

Bionic
Reading

Francuski napadač Olivier Giroud (37) na koncu sezone napušta redove talijanskog nogometnog velikana Milana i karijeru će nastaviti u sjevernoameričkoj Major League Soccer (MLS).

Za sada nije poznato u kojem će klubu 37-godišnji Francuz (op.a. 30. rujna napunit će 38) nastaviti karijeru, međutim nagađa se kako će to biti Los Angeles.

Francuski veteran je službeno objavio kako napušta San Siro na kraju ove sezone poručivši kako je spreman za novu avanturu na zalasku karijere.

'Jako sam ponosan na sve što sam učinio za AC Milan u ove tri godine. Oprostite, malo sam emotivan, moja priča s Milanom završava ove godine, ali Milan će zauvijek ostati u mom srcu. Ovom klubu sam dao sve što imam. Za mene, a i za moju obitelj, pravo je vrijeme za drugačije životno iskustvo. Danas želim malo više razmišljati o svojoj obitelji', poručio je u video poruci.

Talijanski medii navode kako njegova djeca kreću na studij u SAD, pa se cijela obitelj seli u Los Angeles.

Giroud se pridružio Rossonerima u ljeto 2021. stigavši iz Chelseaja za 4.8 milijuna eura. Tijekom tri godine u klubu upisao je 130 nastupa u svim natjecanjima, zabio 48 golova i dodao 20 asistencija. U dresu Milana osvojio je i scudetto u sezoni 2021/22.

Tijekom karijere igrao je i za Chelsea, Arsenal, Montpellier, Tours, Istres i Grenoble. Sa 57 golova najbolji je strijelac u povijesti francuske repreznetacije, dok je po broju nastupa treći sa 131 utakmicom. Ispred njega su Hugo Lloris (145) i Lilian Thuram (142).

S francuskom reprezentacijom je osvojio svjetski naslov (2018), svjetsko srebro (2022), europsko srebro (2016), te zlato u Ligi nacija (2021).