DERBI KOLA

Evo gdje možete gledati derbi Hajduka i Osijeka

30.10.2016 u 13:13

Bionic
Reading

Hajduk i Osijek (Arenasport 3, 17 sati) na Poljudu igraju derbi 14. kola MAXtv Prve lige. Izravna je ovo borba za treće mjesto na ljestvici, a Torcida slavi 66. rođendan...

Hajduk i Osijek su u srijedu uz dosta muke prošli u četvrtfinale Kupa svladavši drugoligaše Solin i Šibenik, a danas na Poljudu vodit će veliku bitku za treće mjesto, koje posljednje jamči nastup u pretkolu Europske lige sljedeće sezone. Može to izboriti i četvrtoplasirani klub, ali to ovisi o pobjedniku Kupa.

Utakmicu će obilježiti i proslava 66. godišnjice osnivanja Torcide, te se očekuje spektakularna atmosfera na Poljudu uz koreografiju za Žana Ojdanića, jednog od legendi i ideologa splitskog navijačkog pokreta, koji je tragično stradao. Ne treba dakle posebno naglašavati s kakvim će motivom igrači Hajduka istrčati dans na Poljud, a trener Marijan Pušnik je kao i cijele sezone pred kadrovskim pretumbacijama jer mu je sedam igrača izvan konkurencije za sastav.

To što nije standardizirao početni sastav jedan je od najvećih Pušnikovih problema, kao i razlog za neuvjerljive Hajdukove partije, ali mnogo toga je na Poljudu stihija, tako da se ničemu više ne treba čuditi.  Pušnik i igrači se trude koliko mogu, a sada im dolaze dvije teške utakmice protiv Osijeka i Rijeke, koje će biti pravi barometar koliko Hajduk može napraviti do zimske pauze i je li sposoban parirati najboljim klubovima lige.

'Ozlijeđeni su Ismajli i Ohandza, te rade zamjenske treninge, a obojici je to posljedica derbija protiv Dinama. Znali smo da će to biti tri ili četiri tjedna izostanka, a ne bi bilo dobro da smo forsirali povratak. Ohandza je imao težu ozljedu koljena, a Šimića i Saida nema zbog kartona. Protiv Istre se ozlijedio Vlašić, u pitanju je trbušni zid, te mora napraviti još jednu magnetsku rezonancu. Ostali su spremni, trenirali smo dobro, atmosfera je dobra i svi će dati sve od sebe protiv Osijeka', pojašnjava trenutnu situaciju trener Hajduka Marijan Pušnik, a kako nema napadača Saida i Ohandze, te ofenzivnog veznjaka Vlašića, konkurencija je tu sužen, pa će mađarski centarfor Futacs biti u špici, a Tudor, Hamza i Erceg iza njega.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

'Osijek za mene nije iznenađenje, a kada sam kazao na početku prvenstva da ćemo se s njima boriti za treće mjesto, primao sam žestoke kritike. Dobro su posloženi, uložili su u igrače, a posebno su opasni u gostima jer se brzo otvaraju u kontranapade preko Bobana, Ejupija i Peroševića. Ne vidim im loše strane, ali i mi smo u dobroj formi, a ove godine smo izgubili tek tri utakmice kada su nam suparnici bili Maccabi, Dinamo i Rijeka. Očekujem otvorenu utakmicu i našu pobjedu', zaključio je Pušnik, a Hajduk u prošle četiri utakmice nije svladao Osijek u prvenstvu, ali je tri igrao kao gost.

Kada su dvoboji ova dva rivala na Poljudu u pitanju Hajduk u prošlih 11 ima osam pobjeda i tri remija, donosno ovdje Osijek nije trijumfirao od travnja 2008. Osijek je u prošlom kolu svladao doma Lokomotivu čime je prekinuo niz od tri utakmice bez pobjede, a u srijedu je kao gost slavio u Šibeniku 2:1 u osmini finala Kupa.

Bilo je to jako važno za momčad Zorana Zekića, koja je i fizički i psihološki bila u padu, a sada mnogo rasterećenije dolazi na Poljud. Osječani ulogu favorita daju Hajduku, ali isto tako spremaju svoju taktiku kako domaće ugroziti, pogotovo ako oni budu u nervozi i prevelikoj želji za uspjehom previše griješili. Mogla bi ovo biti vrlo zanimljiva utakmica jer su rivali slične kvalitete i sličnih mogućnosti u ovom trenutku.

'Ne bismo mi bili mi, ako ne zakompliciramo sebi život. Imali smo u srijedu u Šibeniku apsolutnu kontrolu susreta i onda smo primili jeftin gol. To nam je donijelo velike probleme u posljednjih petnaestak minuta susreta jer su domaćini upali u euforiju, a imali su i pomoć vjetra. No, prošli smo dalje i to je najvažnije, a osim toga, uvjetno rečeno, dali smo predah nekim našim važnim igračima i pružili smo priliku za dokazivanje onima, koji nisu baš u prvom planu. Moram priznati kako nisam pobornik rotacija jer smatram kako je ritam srijeda, subota ili nedjelja, koristan za igrače', otkriva trener Osijeka Zoran Zekić, a dva vrlo bitna veznjaka Josip Knežević i Benedikt Mioč nisu ni zaigrali u Šibeniku, te su posve svježi za ovaj dvoboj, što je bitno jer zbog kartona pravo nastupa nema Pušić. Braniči Lesjak i Džolan su već dugo ozlijeđeni.

'Neću se previše razbacivati pričama o ovom derbiju. Tako se pričalo i prije Rijeke, pa smo izgledali loše i uvjerljivo bili poraženi na Rujevici. Želim samo da pokušamo igrati nogomet, te gledateljima na Poljudu, a siguran sam da će ih biti veliki broj, pokažemo svoje kvalitete. Nemamo razloga biti zgrčeni, a hrabrost i karakter je ono što nas treba krasiti na Poljudu. Ne želimo dopustiti Hajduku da nas stisne i drži pred našim šesnaestercem, već što više izlaziti prema naprijed i tražiti svoje prilike. To je najbolji recept za pozitivni rezultat kojeg svi priželjkujemo', smatra trener gostiju Zoran Zekić, a osim tog poraza kod vodeće Rijeke, sva ostala gostovanja ove sezone Osijek je završio pobjedom, odnosno u pet utakmica je lovio sva tri boda.