SUPERSPORT HNL

Evo gdje možete gledati domaće utakmice umornih Osijeka i Rijeke nakon oproštaja od Europe; gosti priželjkuju iznenađenje!

31.07.2022 u 13:17

Bionic
Reading

U nedjelju su na rasporedu dvije utakmice trećeg kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Osijek dočekuje Slaven Belupo (18.55, MAXSport 1), a Rijeka je domaćin Gorici (21, MAXSport 1)

Osijek – Slaven Belupo (18.55)

U 'Gradu na Dravi' glavna je tema europski debakl i sudbina trenera Nenada Bjelice. O Slaven Belupu malo tko priča, teško se u Osijeku mire sa ispadanjem iz trećeg po snazi Uefinog natjecanja (Konferencijske lige) i to od kazahstanskog predstavnika.

'Bijelo-plavi će u domaćem prvenstvu tražiti povratak na pobjednički kolosijek, a priprema je počela analizom onoga što se dogodilo u četvrtak.

'Nije se ništa promijenilo u mom razmišljanju, teško je analizirati prošlu utakmicu. Mislim da smo u prvom poluvremenu imali sve pod kontrolom, nedostajalo nam je možda malo više prilika za pogodak, ali suparnika koji se nisko branio s 11 igrača bilo je teško probiti. Opet smo došli do nekih udaraca i opasnih situacija, u obrani bili neprikosnoveni, a onda se nakon tog pogotka u nas uvukao neki strah, nervoza što je dovelo do drugog gola. Dogodila se totalna blokada, teško je to objasniti, ali dogodilo se i nadam se da se više neće ponavljati', rekao je Nenad Bjelica.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Šef stručnog stožera posebno je žalio što su navijači, koji su u velikom broju došli na Gradski vrt, ostali razočarani.

'Imali smo veliku podršku navijača, hvala im na tome. Sinergija je u ove dvije domaće utakmice bila vrhunska, na žalost razočarali smo ih našom igrom i rezultatom. Nemamo što drugo nego okrenuti se idućoj utakmici a to je Slaven Belupo u nedjelju, skupiti se između sebe, biti zajedno više nego ikad i pokušati dobiti utakmicu. Pokušat ćemo poslati na travnjak najbolju momčad, vidjet ćemo hoćemo li uspjeti u tome', zaključio je Bjelica.

  • +8
NK Osijek - FC Kyzylzhar, 2. pretkolo Konferencijske lige, 2022/23. Izvor: Cropix / Autor: Marko Mrkonjic

U Slaven Belupu su oprezni, znaju da je 'ranjeni lav' najopasniji...

'Nažalost, Osijek je doživio težak poraz i sigurno će u nedjelju svi igrači, stručni stožer i ljudi u klubu biti mobilizirani i koncentrirani. Igramo protiv izrazitog favorita i ovog puta moramo biti puno discipliniraniji, kompaktniji i agresivniji nego što je to bilo protiv Dinama jer takve momčadi sve kažnjavaju. Vjerujem da ćemo bit u puno boljem izdanju, a posebno me zanima kako će moji igrači reagirati nakon svega', poručio je gostujući strateg Zoran Zekić.

Rijeka – Gorica (21)

Nogometaši Rijeke u nedjelju se vraćaju obavezama u prvenstvu, na Rujevicu stiže Gorica koja je u prve dvije utakmice upisala jedan remi (Šibenik) i jedan poraz (Osijek).

'Očekujem tešku utakmicu, znamo da je Gorica uvijek težak suparnik Rijeci, ostali su im skoro svi stožerni igrači osim Babeca u odnosu na prošlu sezonu. Bit će teška utakmica, ali najbolji lijek za poraz u Europi je pobjeda protiv Gorice', poručio je trener Dragan Tadić.

Utakmicu je od igrača najavio i Denis Bušnja: 'Znamo da nam dolazi čvrsta i ozbiljan momčad, ali ako budemo pravi osvojit ćemo tri boda.'

Djurgarden - Rijeka 2:0, 2. pretkolo Konferencijske lige (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: MAXSport/croatel

Trener gostiju Samir Toplak ne želi slušati priče o potrošenom domaćinu...

'Govori se o slabljenju Rijeke, međutim to nije istina. Rijeka je prvo poluvrijeme u Švedskoj izgledala jako dobro, bili su kompaktni i zato ne očekujem laganu utakmicu u nedjelju. Na Rujevici je Rijeka uvijek favorit, protiv svih, ne samo protiv Gorice, međutim imamo svoj plan. Detektirali smo njihove slabije strane koje ćemo pokušati iskoristiti', rekao je trener Toplak.

Tešku utakmicu najavio je i Josip Mitrović: 'Očekujemo užarenu atmosferu, ali mi moramo vjerovati u sebe, u svoje kvalitete i vjerujem da će to onda biti dobro.'

  • +14
2. pretkolo Konferencijske lige: Rijeka i Djurgarden, 21.7.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.