laliga

[FOTO] Luka Modrić odigrao kapetanski i asistirao za pobjednički gol Reala; Sampaoli ignorirao Ivana Rakitića

08.10.2022 u 23:19

Bionic
Reading

Nogometaši Reala preuzeli su vrh Primere pobjedom u gradskom derbiju kod Getafea s 1:0, a za pobjednički gol je asistirao Luka Modrić.

Modrić je već u 3. minuti iz kornera namjestio gol Ederu Militau, a pokazalo se da je to bio jedini pogodak na utakmici. kapetan hrvatske reprezentacije, koji je na ovoj utakmici nosio i kapetansku vrpcu Reala, odigrao je cijeli susret.

U Sevilli su istoimeni domaćin i Athletic Bilbao uzeli pod bod, nakon remija 1:1.

Bila je ovo prva utakmica momčadi iz Adaluzije pod vodstvom novog trenera Jorgea Sampaolija. Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić cijeli je dvoboj odgledao s klupe.

  • +24
Getafe - Real Madrid 0:1 Izvor: EPA / Autor: Rodrigo Jimenez

Atletico Madrid je jedva kod kuće svladao Gironu s 2:1 .Colchonerosi su otvorili golom u 5. minuti zahvaljujući Angelu Correji, a Argentinac je nakon prekida u 48. minuti zabio i svoj drugi gol. Girona se nije predavala i smanjila je preko Rodrigo Riquelmea u 66.minuti.

Ivo Grbić je ostao na klupi domaćina.

Ranije su nogometaši Almerije pobijedili kod kuće Rayo Vallecano s 3:1. Golove za Almeriju postigli su Lukas Robertone u osmoj minuti, srpski reprezentativac Srđan Babić u 17. i El Bilal Toure u 39. minuti, a jedini strijelac za goste bio je Alejandro Catena u 81. minuti.

Standings provided by Sofascore