dan NAKON PORAZA

Glas naroda: Ovi rezultati nagovještavaju buru na Poljudu, Leko je svjestan situacije

23.10.2023 u 09:31

Bionic
Reading

U derbiju 12. kola SuperSport HNL-a Hajduk je na Poljudu izgubio od Osijeka 0:2. Jalova igra momčadi izazvala je negodovanje navijača koji su skandiranjem 'Leko, odlazi!' dali do znanja tko je po njima glavni krivac za pad u igri Bijelih

Hajduk je prvenstvo otvorii s pet pobjeda, a onda porazima od Istre i Gorice, a potom i Rijeke i Osijeka pokazao sve svoje slabosti. Između tih poraza zalomile su se minimalne pobjeda protiv Lokomotive i Dinama koje je samo bacile pijesak u oči čelnim ljudima kluba. Hajduk je daleko od onoga kako je izgledao na početku sezone.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Rijeka je pobjegla dva boda, Dinamo ima dva manje i utakmicu manje, Gorica i Osijek dolaze iz drugog plana i ako se nešto mora promijeniti čini se da je to upravo sada. Uostalom tablica sugerira kako je Hajduk klub od kojeg samo tri ekipe imaju više poraza, to su Rudeš (10), Istra (6) i Slaven (5). Varaždin ih, primjerice, ima samo dva. Bijeli ili pobjeđuju ili gube, a u dosadašnjem dijelu lige postigli su tek 13 golova. Napadačka nemoć glavna je boljka kluba koji se nada naslovu prvaka.

Tribine traže odlazak trenera Ivana Leke, iako su navijači ljuti i na igrače kojima su skandirali da skinu dresove.

U anketi tportla tražili smo odgovor na pitanje treba li Ivan Leko odstupiti s mjesta trenera Hajduka. Sam je rekao kako bi bio smiješan kada bi to učinio.

U sportu najviše učiš iz problema. Progutaj gorku pilulu, budi tu, prihvati kritiku i od sutra napravi sve da se digneš za iduću utakmicu', kaže Leko i dodaje:

  • +7
Igrači Hajduka i trener Ivan Leko nakon poraza, Hajduk-Osijek 0:2 Izvor: Pixsell / Autor: Ivana Ivanovic/PIXSELL

'Znam kako se osjećam. Najlakše se predati i reći 'Ajde, vozi!'. Došao sam ovdje iz ogromne emocije... Bio bih sam sebi smiješan da odem. Ali ja sam samo trener. Nemam pojma što će biti sutra, za pet dana, mjesec dana ili pet godina.'

Rezultati su jutro nakon poraza od Osijeka za Leku poražavajući. Čak 65 posto ispitanika smatra da Leko mora napustiti Poljud. Uz vibracije koje dopiru s tribina čini se kako će čelnici kluba još danas morati pred javnost. Ili podrška treneru u kojeg navijači i javnost više nemaju povjerenje ili svatko svojim putem. Leko je toga svjestan.

  • +42
Hajduk - Osijek, SuperSport HNL, 22.10.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Svoj stav o tome treba li Leko otići s Poljuda možete ostaviti i vi. 

Standings provided by Sofascore
  • +5
Slavlje nogometaša Osijeka, Hajduk-Osijek 0:2 Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

2>