SuperSport HNL

Golijada u Velikoj Gorici ostala je u sjeni teške ozljede napadača Slaven Belupa

25.08.2023 u 22:21

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 6. kola SuperSport HNL-a Gorica i Slaven Belupo podijelili su bodove odigravši 2:2. Oba gola za domaće postigao je Merveil Ndockyt (45+4, 52), dok su strijelci za goste bili Arber Hoxha (50) i Benedikt Mioč (54).

Na žalost, susret je obilježila teška ozljede napadača Slaven Belupa Dilana Ortiza. Igrala se tek 20. minuta utakmice, a Dilan Ortiz i Krešimir Krizmanić našli su se u skoku za jednu loptu na sredini terena. Čini se kako je Krizmanić laktom udario Ortiza, a napadač Slaven Belupa u tom je duelu izvukao deblji kraj, samo se primio za glavu i srušio na travnjak.

Stadion u Velikoj Gorici je utihnuo jer je kolumbijski nogometaš ostao bez svijesti. Igrači su odmah reagirali, okrenuli su ga na bok, stigla je liječnička služba i Hitna pomoć.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Ortiz je potom na nosilima iznesen s terena i odvezen vozilom Hitne pomoći na dodatne pretrage u bolnicu. Ohrabrujuće je to da se Ortiz u tim trenucima pridigao na nosilima, kao da se pribrao nakon početnog šoka, no liječnici nisu željeli ništa riskirati jer je ipak dobio neugodan udarac u glavu.

  • +5
Dilan Ortiz; Gorica - Slaven Belupo, intervencija Hitne pomoći Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

U nastavku utakmice smo vidjeli čak četiri gola koji su postignuti u razmaku od samo desetak minuta čiste igre. Domaće je u vodstvo doveo Ndockyt praktički posljednjim udarcem u prvom poluvremenu kada se odlučio na udarac s 25 metara koji je završio u donjem desnom kutu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Ostala tri gola pala su u razdoblju od 50. do 54. minute. Prvo je Hoxha poravnao na 1:1 u 50. minuti nakon što mu je Akberpornu glavom prebacio loptu na drugu vratnicu nakon kornera.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Zatim je Ndockyt nakon samo jedne minute vratio prednost domaćima. Vujnović je odlično primirio jednu dugu loptu, navukao na sebe dva igrača i onda pravodobno uposlio natrčalog suigrača koji je uputio precizan udarac s 12 metara za vodstvo Gorice 2:1.

Recimo kako je ovo bila izuzetno emotivna utakmica za Kongoanca u redovima Gorice, Merveille Ndockyt golove je posvetio nedavno preminuloj sestri.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

No, to je vodstvo trajalo samo dvije minute, a onda domaća obrana nije dobro očistila jedno ubacivanje u kazneni prostor, lopta je pala pred Mioča koji je preciznim udarcem sa 16 metara u 54. minuti postavio konačnih 2:2.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Peta Gorica sada ima šest bodova, kao i sedmi Slaven Belupo, a na istom je bodovnom učinku i četvrti Varaždin.

Na vrhu je Hajduk s 12 bodova, drugi Osijek ima 10, a treća Rijeka devet.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> više statistike pronađite OVDJE

Standings provided by Sofascore