to je to!

Gvardiol se pridružuje Kovačiću u najjačoj momčadi Europe, ostali su samo detalji

24.06.2023 u 10:21

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol ubrzo bi trebao postati novi igrač europskog prvaka Manchester Cityja

Od dobro obaviještenih izvora Večernji list doznaje da su se u petak sastali predstavnici Cityja i njemačkog Leipziga te su dogovorili gotovo sve detalje Gvardiolovog transfera.

Sve je dogovoreno između klubova i transfer je pred realizacijom. Točna cijena odštete za Gvardiolov transfer još uvijek nije poznata, ali uzevši u obzir Leipzigovu odštetnu klauzulu od 110 milijuna eura, njegov transfer u City će izgledno postati najskuplji u povijesti za jednog stopera, čak i ako se iznos te odštete razdvoji s raznim bonusima.

Cjena Joška Gvardiola je u proteklih godinu dana drastično narasla, posebice nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, nakon kojeg je prema Transfermarktu postao najvrjedniji stoper svijeta (75 milijuna eura). Za španjolskog stručnjaka na klupi Cityja, velikog Pepa Guardiolu je to optimalna opcija jer su hitrina i tehnika s loptom najvažnije osobine koje traži kod stopera. Joško bi tako trebao postati drugi Hrvat koji je ovog ljeta stigao u redove osvajača Lige prvaka, nakon što je Mateo Kovačić obavio sve liječničke preglede te se samo čeka službena potvrda kluba.

Mogućnost da Kovačić i Joško Gvardiol zaigraju zajedno u Cityju prvi je još početkom tjedna objavio vrlo pouzdani nogometni informator Fabrizio Romano. Talijanskog novinara koji je izuzetno dobro upućen u kretanja na nogometnom tržištu je

U srijedu je Gvardiol obavio zahvat na preponama, a kako je objavio njegov, još uvijek aktualni klub, time je namjeravao riješiti kronične probleme s tim dijelom tijela. Navodi se i kako će Gvardiol rehabilitaciju obaviti u Hrvatskoj te da se očekuje kako će biti spreman do 17. srpnja za početak priprema. Očito ne u Leipzigu.

O mogućem transferu Gvardiola u redove Građana piše i Hina koja navodi kako Pep Guardiola nije odustao niti od još jednog hrvatskog reprezentativca.

Španjolac Aymeric Laporte je na izlaznim vratima kluba nakon što je ispao iz početnih 11, a hrvatski branič Joško Gvardiol je na vrhu popisa meta kao zamjena za Španjolca.

Laporte je bio standardni igrač Cityja, ali je prošle sezone ispao iz momčadi, startao je u samo 11 utakmica Premier lige, zbog čega razmišlja o odlasku.

Nagađa se kako bi RB Leipzig mogao tražiti čak 85 milijuna funti za Gvardiola koji s njemačkim klubom ima ugovor do 2027.